Dobrý večer,nevím jak nazvat to,co se mi děje.Trvá to asi týden,buší mi silně srdce a píchá mě u něj,mám strašně sevřený žaludek,nemůžu jíst,brní mi zadní část hlavy,mám vnitřní třes.Asi před sedmi lety jsem se psychicky složila a dostala od obvodní lékařky citalec 20,brala jsem ho 6let,pak se mi podařilo ho vysadit a přes rok žít v pohodě.Ted se na mě naskládalo více problémů a starostí a já skončila v tomto stavu.Koupila jsem si Persen,od obvodní lékařky dostala Frontin,ale nevím,zda je to takto dobré řešení?Ten Frontin se bojím užívat,nechci být závislá na léku nebo alespon at je to ten správný.Co dělat?Jak si pomoct?Děkuji za odpověd Jana
Sevřený žaludek a vnitřní třes
(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Jano,
fyzické obtíže, které popisujete, jsou pravděpodobně psychosomatického původu. To znamená, že Vaše tělo reaguje na psychické obtíže, které máte. Podle popsaných příznaků by se mohlo jednat o úzkosti.
Ptáte se, co máte dělat. Dle mého názoru je zapotřebí navštívit psychoterapeuta, který by Vám pomohl v hledání toho, co ve vaší psychice fyzické příznaky způsobuje. Pokud Vás něco trápí, mohli byste společně hledat cestu z tohoto trápení ven.
Pokud si přejete brát léky, protože Vám přinášejí úlevu, pak doporučuji návštěvu a konzultaci u psychiatra. Psychiatr zná psychofarmaka lépe než obvodní lékař a proto je větší pravděpodobnost, že spolu naleznete lék, který by u Vás zabral.
Držím palce.
Mgr. Zuzana Kohoutová
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
mám problém s tím, že když si něco naplánuji jako třeba cesta za nečím, někým daleko, nebo jdu na společenskou akci či zamnou někdo přijede z daleka a já s tou osobou mám strávit celý den, tak mi je blbě.
Projevuje se to tak, že mám tendenci nadavování popř. zvracení. Jídlo do sebe nedostanu vůbec. Tohle trvá většinou když vyjedu a jsem na cestě a nebo tešně před setkaní. Netrvá to tak celý den, ale zpravidla hodinu, dvě než se dostanu do pohody. Jak se tomu mám vyvarovat?
Chci třeba cestovat do Prahy a nedovedu si to představit. Vím, že by mi bylo blbě buď při cestě a nebo při příjezdu do Prahy.
Děkuji za odpověď.
Dobrý večer, to co popisujete vypovídá s největší pravděpodobností o některé z forem "žaludeční neurózy". Bylo by dobré navštívit lékaře, nejlépe psychiatra, který by stanovil prvotní medikaci a následně psychoterapeuta, který by situaci pomohl řešit z dlouhodobého hlediska. Jedná se o psychosomatický problém, proto doporučuji tuto kombinaci.
Řešení neodkládejte. S pozdravem Mgr. Bohdal