Deprese, nespavost, sebevražedné myšlenky

(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)

Deprese, nespavost, sebevražedné myšlenky

Dobrý den,
nevím, kde mám začít nejdříve.. Můj problém trvá asi dva roky, trpím depresí a to i v případě, že bych měla mít radost.Nálady se mi mění, jak chtějí, nezávisle na okolí. Už vážně nevím, co s tím, někdy mám chuť se vším praštit a žít úplně od začátku a hlavně jinak. Nic mě nebaví, nejradši bych jen seděla celé dny doma. Přítel už se mnou také nemůže vydržet, neboť náš sexuální život je naprosto v troskách. K tomu se ještě přidala nespavost, takže vypadám jako troska.V posteli se mi pořád honí něco hlavou, problémy, strach ze zkoušek (který je neopodstatněný, protože vše umím) a pak se mi roztluče srdce a špatně se mi dýchá. Nemám se ani komu svěřit, rodiče si myslí, jak jsem skvělá a jak je vše v pořádku a já je nechci zklamat. Párkrát už jsem přemýšlela, že se zabiju, ale pokaždé mě přemohla lítost, nad těmi, kteří by s tím museli žít. A k tomu začínám být ještě hrozně puntičkářská, rozčilujeme mě, když některé předměty leží, kde nemají a když náhodou přijdu někam na návštěvu, kde není uklizeno, tak se cítím nesvá, asi jsem se zbláznila... Ráda bych zašla k psychologovi, ale na soukromého nemám finance a u těch hrazených je prý nutné mít doporučení od doktora, což v mém případě nejde, rodiče by se to ihned dověděli. Děkuji za rady

15.1.2010 01:52

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Deprese, nespavost, sebevražedné myšlenky / 15.1.2010 1:52

Vážená slečno,opakovaně jsem si přečetl Váš dotaz a bodu na něj reagovat následovně:
- musím konstatovat, že Váš stav je "na hraně", mám obavu, že další prohloubení a pokračování může navodit nevratné důsledky, jednak co se týče psychiky, ale i somatiky
- přetvařování či skrývání problémů před rodiči k ničemu nevede, je jen otázka času, kdy sami poznají, že je někde nějaký problém
- neváhejte, neodkládejte návštěvu odborníka - psychologa, psychoterapeuta, podle mého názoru není nutné dopourčení od lékaře
-jste mladá, možné, že se v toto období rozhoduje o kvalitě Vašeho dalšího života, proto ještě jednou na Vás apeluji, neodkládejte řešení Vašich problémů, sama to nezvládnete!!!!!!!
- nejste jediná s těmito problémy, stav se dá řešit a pomoc nejbližších se nedá ocenit, nejhorší je, když na ně zůstanete "sama".
Asi jsem Vás příliš nepotěšil, ale taková je dle mého názoru situace. S pozdravem Mgr. Bohdal

15.1.2010 08:29

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Deprese, nespavost, sebevražedné myšlenky / 15.1.2010 1:52

Dobrý den,
jestli chcete něco na svém aktuálním stavu změnit a myslíte-li, že by Vám s tím mohl pomoci psycholog, můžete se u mně objednat i bez doporučení lékaře. Potřebujete pro to jen kartičku pojištěnce. Objednat se můžete na e-mailu dlabal.martin@seznam.cz
Pracuji na Bulovce, pav. 15 a pracovní dobu mám od 8:00 do 15:00.
Přeji příjemný den. Martin Dlabal

15.1.2010 12:12

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (3)
RE: Deprese, nespavost, sebevražedné myšlenky

Právě jsem se objednávala na konzultaci k psychologovi (státní).Řekli mi,že je možná jednorázová konzultace i bez doporučení a pak se na dalším postupu už domluvíme. Držím palce.
Daniela

28.2.2011 14:12

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)

Dobrý den,
můj bratr se už dvakrát pokusil o sebevraždu. Bude mu 21, a nevíme proč. Má měnící se nálady. Například týden funguje naprosto v pořádku, bez problému, je na všechny hodny, komunikativní atd. Ale pak se v něm najednou něco změní a je to někdo úplně jiný. Křičí po všech, je mu všechno jedno. Mamka s ním byla i u psychiatra, ale ten mu předepsal jen prášky na uklidnění. A za dva týdny má jít na kontrolu. Čekala bych, že se mu budou více věnovat. Když už to bylo podruhé za poslední dva měsíce co si chtěl vzít život. Neustále o tom mluvil, že pro něj nemá smysl žít, když bydlí sám. Od malička byl zvyklý být v kolektivu lidí. Ale o prázdninách se přestěhoval do vlastního, kde podle jeho slov je to nesnesitelné. Nemůže tam vydržet a proto to udělal. Mohli byste mi prosím poradit, co je pro něj nejlepší? Děkuji

27.9.2011 13:24

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Vážená,
příčin, které přivodily současný stav Vašeho bratra může být celá řada. Aby se je podařiloo ustanovit a následně na ně reagovat a tím i řešit situaci bratra, tak to bude vyžadovat kvalitní, dlouhodobou psychoterapeutickou péči, těžko nyní říci, zda hospitalizací v odborném zařízení, či bude dostačující ambulantní, event. kombinace obojího.
V každém případě vyhledejte kvalifikovanou odbornou pomoc, t. j. nejlépe klinického psychologa v místě bydliště a po poradě s ním a jeho event. vyšetřením bratra, zvolte další vhodný postup.
Do té doby by bylo vhodné, aby bratr opět bydlel společně s někým dalším, který by "zatím" na něho dohlédl.
Řešení příliš dlouho neodkládejte. S pozdravem Mgr. Bohdal

27.9.2011 13:35

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)