Dobrý den,
nevím, kde mám začít nejdříve.. Můj problém trvá asi dva roky, trpím depresí a to i v případě, že bych měla mít radost.Nálady se mi mění, jak chtějí, nezávisle na okolí. Už vážně nevím, co s tím, někdy mám chuť se vším praštit a žít úplně od začátku a hlavně jinak. Nic mě nebaví, nejradši bych jen seděla celé dny doma. Přítel už se mnou také nemůže vydržet, neboť náš sexuální život je naprosto v troskách. K tomu se ještě přidala nespavost, takže vypadám jako troska.V posteli se mi pořád honí něco hlavou, problémy, strach ze zkoušek (který je neopodstatněný, protože vše umím) a pak se mi roztluče srdce a špatně se mi dýchá. Nemám se ani komu svěřit, rodiče si myslí, jak jsem skvělá a jak je vše v pořádku a já je nechci zklamat. Párkrát už jsem přemýšlela, že se zabiju, ale pokaždé mě přemohla lítost, nad těmi, kteří by s tím museli žít. A k tomu začínám být ještě hrozně puntičkářská, rozčilujeme mě, když některé předměty leží, kde nemají a když náhodou přijdu někam na návštěvu, kde není uklizeno, tak se cítím nesvá, asi jsem se zbláznila... Ráda bych zašla k psychologovi, ale na soukromého nemám finance a u těch hrazených je prý nutné mít doporučení od doktora, což v mém případě nejde, rodiče by se to ihned dověděli. Děkuji za rady
Deprese, nespavost, sebevražedné myšlenky
(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená slečno,opakovaně jsem si přečetl Váš dotaz a bodu na něj reagovat následovně:
- musím konstatovat, že Váš stav je "na hraně", mám obavu, že další prohloubení a pokračování může navodit nevratné důsledky, jednak co se týče psychiky, ale i somatiky
- přetvařování či skrývání problémů před rodiči k ničemu nevede, je jen otázka času, kdy sami poznají, že je někde nějaký problém
- neváhejte, neodkládejte návštěvu odborníka - psychologa, psychoterapeuta, podle mého názoru není nutné dopourčení od lékaře
-jste mladá, možné, že se v toto období rozhoduje o kvalitě Vašeho dalšího života, proto ještě jednou na Vás apeluji, neodkládejte řešení Vašich problémů, sama to nezvládnete!!!!!!!
- nejste jediná s těmito problémy, stav se dá řešit a pomoc nejbližších se nedá ocenit, nejhorší je, když na ně zůstanete "sama".
Asi jsem Vás příliš nepotěšil, ale taková je dle mého názoru situace. S pozdravem Mgr. Bohdal
Dobrý den,
jestli chcete něco na svém aktuálním stavu změnit a myslíte-li, že by Vám s tím mohl pomoci psycholog, můžete se u mně objednat i bez doporučení lékaře. Potřebujete pro to jen kartičku pojištěnce. Objednat se můžete na e-mailu dlabal.martin@seznam.cz
Pracuji na Bulovce, pav. 15 a pracovní dobu mám od 8:00 do 15:00.
Přeji příjemný den. Martin Dlabal
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Právě jsem se objednávala na konzultaci k psychologovi (státní).Řekli mi,že je možná jednorázová konzultace i bez doporučení a pak se na dalším postupu už domluvíme. Držím palce.
Daniela
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
můj bratr se už dvakrát pokusil o sebevraždu. Bude mu 21, a nevíme proč. Má měnící se nálady. Například týden funguje naprosto v pořádku, bez problému, je na všechny hodny, komunikativní atd. Ale pak se v něm najednou něco změní a je to někdo úplně jiný. Křičí po všech, je mu všechno jedno. Mamka s ním byla i u psychiatra, ale ten mu předepsal jen prášky na uklidnění. A za dva týdny má jít na kontrolu. Čekala bych, že se mu budou více věnovat. Když už to bylo podruhé za poslední dva měsíce co si chtěl vzít život. Neustále o tom mluvil, že pro něj nemá smysl žít, když bydlí sám. Od malička byl zvyklý být v kolektivu lidí. Ale o prázdninách se přestěhoval do vlastního, kde podle jeho slov je to nesnesitelné. Nemůže tam vydržet a proto to udělal. Mohli byste mi prosím poradit, co je pro něj nejlepší? Děkuji
Vážená,
příčin, které přivodily současný stav Vašeho bratra může být celá řada. Aby se je podařiloo ustanovit a následně na ně reagovat a tím i řešit situaci bratra, tak to bude vyžadovat kvalitní, dlouhodobou psychoterapeutickou péči, těžko nyní říci, zda hospitalizací v odborném zařízení, či bude dostačující ambulantní, event. kombinace obojího.
V každém případě vyhledejte kvalifikovanou odbornou pomoc, t. j. nejlépe klinického psychologa v místě bydliště a po poradě s ním a jeho event. vyšetřením bratra, zvolte další vhodný postup.
Do té doby by bylo vhodné, aby bratr opět bydlel společně s někým dalším, který by "zatím" na něho dohlédl.
Řešení příliš dlouho neodkládejte. S pozdravem Mgr. Bohdal