Pocit na zvracení při stresu

(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)

Pocit na zvracení při stresu

Dobrý den. Mám problémy s pocitem na zvracení, hlavně ráno když mám jít třeba do školy, k lékaři nebo někam cestovat. Zajímavé je, že v tu chvíli mám hrozně citlivý krk i ústa na každý dotek... Stačí že se trochu silněji dotknu krku a už zvracím. To samé třeba když vložím lžičku do úst a to stačí jen na okraj úst! Žádné problémy s žaludkem nemám, takže opravdu nevím čím to je... :( Navíc se podobné problémy objevují, když mám jíst na veřejnosti - mám pocit, že se na mě všichni dívají... Prosím poraďte... Za každou odpověď moc děkuji...

16.2.2010 00:44

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Pocit na zvracení při stresu / 16.2.2010 0:44

Vážený, na Váš dotaz lze odpovědět na několik stránek, nebo velmi stručně, bez odborných vyjádření, hodnocení a pod. Já se přikloním k té druhé možnosti. Vámi popsané problémy jsou takového charakteru, že dle mého názoru vyžadují odborné řešení, nejlépe ve spolupráci s psychologem. Usuzuji tak z toho, co uvádíte ve svém dotazu. Toto neodkládejte, věřte, že Vaše problémy jsou řešitelné a čím dříve, tím lépe. S přáním hodně zdaru Mgr. Zbyněk Bohdal

16.2.2010 21:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

"Adler" Prosímtě můžeš mi napsat na email, já když jsem si přečetl tvůj přízpěvek, tak jsem tomu až nevěřil. Je to jako bych to psal já, protože mám úplně stejné problémy. Díky.

24.5.2010 20:34

Ještě ten email ;-) izmil.T@email.cz

24.5.2010 20:35

RE: Pocit na zvracení při stresu

dobrý den mám pocity na zvracení několikrát během dne.byla jsem na vyšetření žaludku kde bylo vše v pořádku,lékař mi řekl že je to od psychiky.což u mě to je jsem dost ve stresu a lékař mě dal léky na deprese.jsem mladá a nechci být na ně závyslá nejsem na tom tak bledě abych je musela užívat celý život.Jem citlivý člověk.pomohl by třeba i psycholog?děkuji za každou radu.Jarka

10.4.2012 14:36

Dobrý den, Jarko,
věřím, že ano.
Marek Vít

10.4.2012 16:32

Děkuji za opověd a pomohli by nějaké bylinné čaje na pocit na zvracení místo léků ty nejsou zdravé.Jarka

10.4.2012 16:42

Vážená Jarko, i já jsem názoru, že psycholog, psychoterapeut pomůže, jen neváhejte. Dále chci doporučit, podívejte se na stránky "Ordinace multispektrální terapie", http://www.multispektralni-terapie.cz., možná, že by to bylo pro Vás řešení (bez chemických látek).
S pozdravem Mgr. Bohdal

10.4.2012 18:09

Dobrý den,už jsem si myslel že mám tyto problémy sám.Taktéž mám problém ráno nastoupit do autobusu nebo jakeho-koliv jineho dopravního prostředku.taktéž je mi na zvracení hlavně ráno a taktéž se nemohu ve společnosti najíst.Obvodní lékařkou jsem byl odeslán na Gastroskopii bez nalezu vředů a helikobakteru... V zápětí na to jsem od obvodní lékařky dostal Antidepresiva a mel jsem se dostavit na 24hodinove mereni tlaku myslím holstr pokud se nepletu to mi nasazeno nebylo z duvodu opetovneho zvracení dostal jsem injekce ,famosan ,degan , no-spa zitra mam jit opet na krev a moč... upřímně mě tohle už nebaví nemohu do práce a vite jak to potom dopada... takže asi budu volit taktéž cestu k psychologovi... jeste mivám zavrate neudrzím balanc a 2xme to polozilo ... verím že existuje nějaká léčba a pokud se podaří dám vědět...

16.4.2012 19:58

Taky mám takový problém..Je mi teprve 15 a pěkně mě to štve.Stává se to třeba tehdy,když mám dělat něco před ostatními anebo zrovna dneska jsme jeli na bežecké závody a asi hodinu před tím jsem se stihla 2x pozvracet.Je to velmi nepříjemné.. :( Nevím,co s tím mám dělat.Moc prosím o radu.Děkuji.

15.5.2012 16:10

Vážená,
stres je psychická záležitost a velmi často se právě projevuje psychosomaticky, t. j. nějakým tělesným projevem navenek. A právě zvracení patří mezi tyto projevy. Samozřejme je dobré vyloučit případné čistě somatické - tělesné problémy a když jsou provedená vyšetření negativní, tak se soustředit na řešení psychické stránky, nejlépe v kombinaci s léčbou u psychiatra, který pomůže v prvopočátku s medikací a současně se obrátit i na psychologa, psychoterapeuta s jehož pomocí řešit problém stresu jako takový.
Čím dříve začnete s řešením, tím dříve se problému zbavíte, proto neváhejte - s pozdravem Mgr. Bohdal

15.5.2012 18:21