Dobrý den prosím poraďte ,dost špatně zvládám stresové situace nejhorší je když někdo jakkoliv ubližuje mým dětem.Právě prožíváme takovou situaci ve školce a já už nevím co dělat jak to zvládnout,hodně se k vůli tomu hádáme s manželem,vyčítám mu,že nic neudělá,ale vím,že se snaží.Jsem taková,že když něco není tak jak chci,nechová se někdo kolem mě tak jak by měl tak pálim mosty,nerada se přizpůsobuju,jen dětem jsou pro mě vším.Nemám ani dobrý vztah s tchýní-nemá zájem o děti a já to nějak neumí zkjousnout,vším se moc užírám a trápím.Nikdy jsem se ani nevyrovnala se smrtí maminky,bylo mi 17 a bylo to moc těžký,ale už je to dlouho je mi 32 let.Nerada bych zbořila vztah s manželem je hodný máme dva syny a jsme šťastný jen občas vylítnu a jsem nesnesitelná tak prosím poraďte jestli je nutný psycholog,jsem dost uzavřený člověk a nechce se mi tam.Děkuji za odpověď...
Vším se užírám a trápím
(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní, nevím zda jde o to, zda špatně zvládáte stresové situace, spíš cítím pro Vás možná složitou situaci v rodinném systému. Určitě bych Vám doporučil objednat se na rodinné konstelace, kde máte možnost se na svůj rodinný systém podívat s odstupem a vidět, jaké vlivy v něm působí a jaký vliv působí na Vaše prožívání. Budu jen obecný, nemohu touto formou jinak, když řeknu, že právě nevědomé vlivy z původní rodiny velmi často dávají vzniknout takovým situacím o kterých Vy hovoříte. Konstelace přinášejí informaci, informaci která nám často chybí, abychom se mohli ve svém životě dobře zorientovat, přináší nám určitou vědomost a pochopení. A potom přichází změna i v našem současném systému, chování, prožívání, rodině a vztazích.
Říkáte, že jste uzavřený člověk, ale já vidím z Vašich řádků, že jste otevřená k řešení Vaší situace a vnímá te ji pozorně a odpovědně.
Situci jakou popisujete je velmi častým tématem klientů rodinných konstelací a mohu Vám je vřele doporučit jako první krok.
S přáním dobré vůle Jan Pešička
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji moc za vaši radu jen nevím kde se mohu na takovou rodinnou konstalaci objednat jsem z Ústeckého kraje,děkuji ještě jednou
Vážená paní,
ve své odpovědi budu stručný a i trochu nepříjemný v souvislosti s váháním ohledně návštěvy psychologa.
Ke gynekologovi či jinému lékaři se Vám také určitě nechce, ale jdete k němu, protože víte, že je to pro Vás potřebné.
Toto je obdobná situace, proto neváhejte a řešte problémy včas, než přerostou přes "únosnou míru".
S pozdravem Mgr. Zbyněk Bohdal
Vážená paní,
na rodinné konstelace můžete přijet do Prahy, nebo se na internetu podívejte na nabídky kolegů z Vašeho kraje. Lidé za konstelacemi často dojíždí i větší vzdálenosti. Přeji mnoho štěstí. Jan Pešička