Je mi zle ve společnosti lidí

(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)

Je mi zle ve společnosti lidí

Dobrý den, mam velký problém, který bude znit divne. Mam velky problem ve spolecnosti lidi..ve velke spolecnosti lidi se mi rozbusi srdce jsem nervozni a mam pocit ze budu zvracet. tento problem mam hlavne ve skole. Jsem vysokoskolacka 1. rocnik. Je to velky problem pro mne. Nevim jak toto odstranit. Je mi to trapne, ale velmi me to nici. Poradte mi, prosim. Marketa

22.11.2009 16:07

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Je mi zle ve společnosti lidí / 22.11.2009 16:07

Bud můžete vyhledat spolupráci profesionála nebo se inspirovat materiály na http://cz.lundbeck.com/cz/public/what_we_do/depression/default.asp
Nebo nejlépe obojí.

22.11.2009 17:41

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Ja nevím, kam se obrátit na profesionála:o( myslela jsem, že mi pomůžete více, je to pro mne opravdu velkou překážkou. Děkuji

22.11.2009 18:06

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

A na stránce, kterou jste mi poslala je malý článek nic víc?

22.11.2009 18:07

Milá Markéto,
...a co si tu stránku prohlédnout podrobněji a stáhnout si odborné materiály, které jsou vpravo nahoře? Práci za vás nikdo neudělá, když se budete chtít objednat, můžete. Váš problém nemá korespondenční řešení.

22.11.2009 18:25

Ja si těch materiálů nevšimla. Nezlobte se, už jsem zoufalá. Ano objednat bych se chtěla, ale nevím ke komu, nevyznám se a žádné psychology neznam a už vůbec ne v mém okolí. Markéta

22.11.2009 19:25

napište mi na kontakt na www.rovena.info, uveďte odkud jste a kde studujete - třeba mne něco napadne.

22.11.2009 19:59

Dobrý den Markéto, Váš problém není divný. Je to druh sociální fóbie. Strach z lidí, může tam být i strach ze ztrapnění, obavy co si o mě pomyslí, obava, že omdlím..... a pak se dostanete do stresu z těchto pocitů a projeví se to tělesně. Bušení srdce, pocit na zvracení, nervozita. Problém je odstranitelný, jak už jsem jinde v poradně psala pomocí systematické desenzibilizace - postupné odstranění strachu - provede Vás psychoterapeut nebo psycholog anebo pomocí KBT(kognitivně behaviorální) terapie s nácvikem stresové situace, která je spouštěčem strachu a fyzických projevů. Je to snadé a Váš problém je zcela odstranitelný. Není to trapné, má to v určité formě hodně lidí - tréma, nejistota a někdy je to však moc silné až je z toho fóbie a člověku to kazí a ovlivňuje život. Odkud jste, ráda Vám pomůžu, nebo Vám doporučím ve Vašem bydlišti někoho z kolegů. Obvykle to u mě trvá 3 sezení a dochází k zásadní změně, která je u klienta trvalá. Strach zmizí a nevrací se. Rozhodně najděte terapeuta, který ovládá tyto techniky. Vůbec Vás to nemusí ničit. Odvahu. :)

16.5.2012 15:56