Dobrý den.
Je mi 18 let a chodím do autoškoly. Do zkoušek mi zbyvají již jenom 3 jízdy (dělám je asi ve čtvrtek za týden), ale žádné zlepšení se nekoná. Instruktor mi často nadává, že ho neposlouchám a nenechám si poradit nebo že si z něho dělám srandu. Dnes mi dokonce řekl, že by možná byl radši kdyby mě u zkoušek vyhodili, než abych pak někoho přejel.
Nejde ale o to, že bych ho neposlouchal nebo si z něj dělal srandu (to by mě nikdy nenapadlo)... já jen nestíhám vnímat a vykonávat vše, co mi řiká. A když mi instruktor něco vytkne, roztřesou se mi trochu ruce. Proto mám strach že při zkouškách neuspěju a hodně mi to snižuje sebevědomí.
Mužete mi prosím poradit?
Strach z neúspěchu v autoškole
(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Co si takhle říct o to, co potřebujete? Možná jiný přístup instruktora. On tam je kvůli Vám a pokud si řeknete o přístup, který Vás nebude stresovat, rozhodně by to měl respektovat a spolupracovat. Nakonec je to jeho vizitka, jací řidiči z jeho práce odcházejí. Je ovšem na Vás, abyste se ozval.
Držím Vám palce!
Marek Vít
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Ahoj.
Je mi 18 let a taky chodím do autoškoly. Zkoušky mam za týden a strašně se bojím. S jedním učitelem mi to vždycky jezdí dobře ale jakmile dojde na jiného tak už jen co sednu do auta tak se mi klepou nohy ale přitom jsou oba moc hodní a nijak mě nestresujou potřebuju radu jak se pořádně odreagovat a vyčistit si hlavu od zbytečností.Prosim poraďte mi?
Ahoj Jirko, na nějaké radikální řešení tvé situace již moc času nezbývá. Já bych si o svých pocitech otevřeně pohovořil s oběma učiteli, především s tím, u kterého se necítíš dobře. Jiatě je i v jejich zájmu, abys závěrečnou zkoušku absolvoval, tak s tebou ke zkoušce může jít ten "bezproblémový", možná, že tě zbytečné obavy zbaví i takovýto rozhovor,...
To se občas stává, že si lidé, aniž ví proč, "nesednou" a kolikrát právě stačí takový rozhovor při kterém si vzájemně vysvětlí svůj názor na toho druhého a pod. Jsem přesvědčen, že ten učitel vůbec netuší, jak na tebe působí a co může být příčinou toho jak jej vnímáš.
Přeji hodně zdaru Mgr. Bohdal