Stálý strach ze sebe a z okolí

(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)

Stálý strach ze sebe a z okolí

Dobrý den,
je mi 17 let a již asi 7 let mě trápí stres, tréma, úzkost, pocity méněcenosti, katastrofické představy .....Mám stále strach. Ze sebe a z okolí. Kvůli stresu na mě zaůtočily obrovské dispeptické problémy. Posledního půl roku se to tak zhoršilo, že jsem naprosto zoufalá. Ani nevím proč se to zhoršilo, všechno bylo v pohodě, ve škole se mi dařilo, ale najednou se na mě vrhla obrovská vlna stresu a strachu.Je to takový bludný kruh, ani pořádně nevím proč to vzniklo. Možná to má spojitost s tím, že když jsem byla malá tak mi zemřela maminka, a šikanu jsem poznala tak, že jsem si říkala proč bych vlastně měla ještě žít...., ale k ukončení svého života nemám dost odvahy. Přátel mám minimum, jsem sama a jsem na dně oceánu. Nedá se to vydržet a proto Vás žádám o radu, co mám dělat, mám jít k psychologovy? Problém je ten, že nevím jestli to musim platit, nemám peníze. Mám ještě vůbec sílu pokračovat v životě.....?
předem děkuji za odpověd

12.10.2009 18:08

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Stálý strach ze sebe a z okolí / 12.10.2009 18:08

Když si pročítám vaše řádky, bylo by dobré psychologa určitě vyhledat a postupně si rovnat vztah sama k sobě (i dyspeptický syndrom má vcelku psychogenní souvislosti). Někteří psychologové jsou hrazeni pojištovnou, jiní nikoliv - můžete požádat o zvýhodnění v náročné finanční situaci coby studentka.
Vyhledejte si knihy: Osobní síla; Miluj svůj život...
Držím palce v náročné cestě životem (jste-li z okolí, můžete mne kontaktovat).

19.10.2009 19:21

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)