Dobrý den,
vzhledem k mému zdravotnímu stavu ( mám implantovaný kardiostimulátor ) a problémy s páteří nemohu pracovat.Je mio 33 let.
Podslední dobou se mě dostavily deprese a úskost.
( manžel pracuje pouze v noci,jsem sama,úskost,bojím se např. bouřek, jízdy autem apod.)
Na doporučení lékaře jsem začala brát tyto léky.
Citalec 10 doplněný Lexaurin 1,5 mg.
Z těchto prášků mám zvýšený třes, bolení na hrudi,
bolest zad, zvýšené pocení a sucho v ústech.
Beru od 9.8.2009 : Citalec 1-0-0 a Lexaurin 0,5-,05-,05.
Prosím o odpověď zda-li je to normální než si na to moje tělo zvykne anebo mám špatné vedlejší účinky.
Co se týká kardiostimulátoru je vše v pořádku až na nízký tlak 90/50 a 110/50.
Děkuji za případné odpovědi.
Přeji hezký den.
Irena
Vedlejší účinky psychofarmak
(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Milá Ireno,
ohledně vámi položeného dotazu: učinek Citalecu opravdu bývá patrný až po několika týdnech, vedlejší účinky jsou individuální, je možné požádat lékaře o jiný typ antidepresiv - je obvyklé, že antidepresíva se hledají způsobem pokus-omyl.
Přejvapuje mne, že tak mladá žena jako vy, nehledá i jiné řešení - psychoterapie, léčebné meditace by pro vás byly velmi vhodné.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
DOBRY DEN IRENO,TÉŽ MAM KARDIOSTIMULATOR JIŽ 11 let,je mi 4O let,mám dvě děti.Sedmnáctiletou dceru a skoro dvouletého chlapečka.Od června mám problémy a léčím se s panickou poruchou,beru ty semé léky jako vy už třetí měsíc ale stále mám pocity jako je,motání hlavy,nevolnost,bolesti svalů a zad,někdy mě hučí v uších,ůnava,píchání u srdce.To mě zřejmně vyděsilo,myslela jsem že mám něco se srdcem a od té doby se obavy o zdraví nemohu zbavit.Jak jste na tom s leky,a jak na vás působí,jsem už ze sebe neštastná.Děkuji Marcela
Zdravím paní Ireno, užíváte léky již 3 roky. Nevím jak starý je Váš dotaz. Přesto příznaky, které popisujete bývají skutečně vedlejší účinky těchto léků. Sdělila jste to svému psychiatrovi? Komunikujte s ním. Může Vám předepsat jiné léky, které Vám lépe ,,sedí". Mluvila jste o svých obtížích i s psychoterapeutem, nebo je stále držíte v sobě? Pomáhají Vám léky v tom, aby Vaše úzkosti byly menší? Jak účinkují? Je to lepší? Na každého léky působí jinak. To co jinému vyhovuje, Vám vyhovovat nemusí a sdělte to psychiatrovi. Také mě napadá, abyste si vyhledala terapeuta a o svých úzkostech mluvila. Můžete se úzkostí zbavit, nebo pokud jsou extrémní, tak je zásadně snížit tím, že na sobě zapracujete. Terapie není vždy příjemná, protože se člověk zabývá tím, co ho nejvíc tíží. Výsledky to však má a je na Vás pro co se rozhodnete. Zeptejte se i psychiatra na to, co si myslí o tom, že byste chodila na terapii a o svých problémech mluvila. Přeji Vám, aby se Vaše obtíže vyřešily.