Dobrý den,
Asi před 14 dny jsem měl uráz, při kterém sem si urazil dva, horní přední zuby. Navíc lom neni veden horzintalně ale vertikalně do korene zubu. Nyní mám z obou zubu vyndané nervy a vyčištěne kořenové kanálky. Dalším krokem, by mělo podle mého zubaře, vložení do těchto kanalků "železný drát" na který by se měla dále stavět korunka. Já bych chtěl tyto korunky vytvořit pomocí technologie CEREC, můj zubař boužel nema žadne skušenosti s touto technolohii a já si budu muste vybrat jineho zubaře či kliniku, pro výrobu korunky. Zajímá mě tedy, jestli je tento postup spravný a nebo mužu udělat i něco více? Dale sem se dozvěděl, ze moje zlomeniny zubů zasahuji až pod daseň a to je prý pro zubní dostavby kritické místo (je tam prý moc velká vlhkost) tak se ptám, jestli tento problém celokeramické korunky od CERECU nějakým způsobem řeší? Dále kdyby jste s tímto problémem měli jakoukoliv zkušenost budu určitě rad za doporučení zubaře či kliniky.. Děkuji moc za odpověď Matěj Š.
Uražené přední zuby a CEREC
(Diskuze k tématu CEREC - Stomatologie 3. tisíciletí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Liberec
Počet příspěvků: 4
Dobrý den,
tento Váš problém umíme řešit. Stačí se objednat na 775 775 855. Pokud by jste měl možnost, zašlete foto. S pozdravem MUDr. Tržická Michaela
Dobrý den,
Pro upevnění částečné rekonstrukce zubu z estetického materiálu (může být zhotovena přímo v ústech z kompozitního materiálu nebo nepřímo pomocí CAD/CAM technologie – např. CEREC a další …) na jeho povrch je nezbytný adhezivní způsob fixace. Toho je možné dosáhnout jen za předpokladu suchého pole. Pokud nahrazovaný defekt zubu zasahuje pod dáseň, lze tento defekt za určitých okolností dočasně převést nad dáseň a fixaci tak uskutečnit. V případě korunkových náhrad, kdy se nahrazuje celý povrch korunkové části zubu (tj. části zubu nad cementosklovinnou hranicí), není tato podmínka nutná (možnost neadhezivní fixace).
Pokud budete chtít řešit problém u nás, na recepci Vám poskytnou vhodný termín Vaší návštěvy.
Těším se na Vás.
S pozdrave MUDr. Michael Hanus
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?