Dobrý den, mám v úmyslu si dát na přední zuby nahoře (obě jedničky i dvojky) keramické korunky. Rád bych si však vybělil zuby (cca. o 3 odstíny) a až poté korunky nasadil. Je tu však jeden problém. Mám obavy, že mi ostatní zuby časem opět zežloutnou. Vím, že bělení se musí opakovat tak po cca. 3letech. I když někdy prý vydrží i 5 let. Mně jde však o to, aby již po půl roce nebyl odlišný odstín zubů a korunek. Piji totiž kávu a občas kouřím. Nerad bych totiž měl za půl roku dvoubarevné zuby. Myslíte, že v mém případě je vhodné zuby bělit?
Rád bych se také zeptal, jestli je možné bělit zuby i v případě, že na spodních zubech mám obnažené krčky, slyšel jsem, že to může být velice bolestivé. Již teď mám zuby dost citlivé a musím si občas čistit zuby pastou proti citlivosti zubů. Myslíte, že kdybych si čistil zuby pastou proti citlivosti zubů během bělení, tak bude tato procedura bezbolestná? Bude se problém s obnažením krčků časem zhoršovat? Tím myslím to, že za 6 let už bude stav tak špatný (i za předpokladu, že používám správnou techniku čištění zubů a kvalitní pasty),že již nebude možné spodní zuby bělit.
A poslední dotaz: mám relativně dost bílých plomb. To nejspíš po vybělení bude vidět, že? Dá se proti tomu něco dělat? Např. překrýt tyto tmavší plomby tenkou vrstvou nové bílé plomby se světlejším odstínem?
Velmi děkuji za odpověď
Lukáš Pánek
Bělení citlivých zubů s obnaženými krčky
(Diskuze k tématu Bělení zubů pomocí plazma lampy a laseru)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
v každém případě bych nejprve doporučila konzultaci s dentální hygienistkou, která se bělením zubů zabývá. Úplně nejlepší varianta bude, když se konzultace spojí s dentální hygienou, zuby jsou po profesionálním vyčištění výrazně bělejší, hygienistka zhodnotí stav vašeho chrupu, dle toho společně zvolíte nejvhodnější metodu bělení. Také budete poučen ohledně správné techniky čištění zubů, což je důležité pro dlouodobé udržení barvy vybělených zubů.
Věřím, že při návštěvě dostanete odpověď na všechny vaše dotazy, bez stanovení stavu vašeho chrupu jsou odpovědi nekonkrétní, barva zubů je velmi individuální, proto je důležitý osobní kontakt.
S pozdravem Lucie Hronková DiS.
Esthesia,s.r.o.
komplexní stomatologická péče
Opletalova 59
110 00 Praha 1
Ičo:267 758 08
tel:775 025 644
www.esthesia.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 28
Vážený pane Pánku,
pokud si přejete mít barvu keramických korunek světlejší než je barva Vašich zubů, je
vhodné zuby nejdřív vybělit a poté zhotovit korunky k barvě vybělených zubů. Stálost
vybělených zubů je různá (závisí na kvalitě skloviny, stravovacích návycích, kouření...)
a nedá se dopředu odhadnout. Změny odstínů jsou však pozvolné a pokud na několik dnů zuby
dobělíte, není třeba se obávat dvoubarevných zubů.
Proti citlivosti krčků Vám během bělení zubní pasta nepomůže, řešením je překrýt citlivé
krčky výplní.
S tím souvisí Vaše poslední otázka. V případě odlišné barvy bílých výplní po bělení, není
problém výplně předělat na světlejší odstín.
A na závěr předposlední dotaz. Vznik obnažených krčků bývá podmíněn více vlivy, které se
nedají vždy zcela odstranit, proto se obnažení pozvolna spíše zhoršuje. Ale kvalitně
prováděná hygiena měkkým zubním kartáčkem může tento proces značně zpomalit.
Máte-li zájem nebo více dotazů můžete se objednat na konzultaci na telefonním čísle: 234
716 400
Děkuji a přeji mnoho úspěchů.
MUDr Pavel Kusák
| Basic member |
Počet příspěvků: 5
Dobrý den pane Pánku,
pokud ještě nejdu s křížkem po funuse, také bych Vám rozhodně nejdříve doporučila, abyste si nejdříve zuby vybělil a teprve poté nechal nasadit korunky. V našem studiu Vám zuby vybělíme až o 10 odstínů za 2.800 Kč, navíc od nás dostanete zdarma 2. bělení k Vaší maximální spokojenosti. Odhalené krčky má dnes většina dospělých, proto jak na dásna, tak na krčky nanášíme ochranný pryskyřicový gel, který chrání před bělícím gelem.
Dvoubarevnosti zubů se obávat nemusíte, zpětné zabarvování zubů trvá několik let a při dobré ústní hygieně může být velice pomalé až pozvolné. Velice často k nám docházejí klienti se stejným problémem a výsledek je krásný a dlouhodobý.
Přeji Vám příjemný den,
Kateřina Slezáková
www.perfektniusmev.cz
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?