Bělení těhotných, kojících a kuřáků

(Diskuze k tématu Bělení zubů pomocí plazma lampy a laseru)

Bělení těhotných, kojících a kuřáků

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, proč není bělení vhodné pro těhotné a kojící ženy? A také proč by si kuřáci neměli nechat bělit zuby? Slyšela jsem, že je u nich riziko vzniku karcinomu?
Děkuji za odpověď Onderková

22.11.2008 22:11

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Bělení těhotných, kojících a kuřáků / 22.11.2008 22:11

U těhotných je to důvodu z obavy možného zvýšeného dávivého reflexu, který mají obecně těhotné maliko větší. Jinak v USA se zakazuje těhotným například i Aspirin a to z důvodu ochrany lékaře. U kuřáků je důvod, že díky kouření doachází obecně k zabarvování. A po skočení bělení se doporučuje pacientů u ordinačního bělení cca 48hod bez potravin a tekutin, které zabarvují. Stejně tak i bez dehtu v cigaretách obsaženého.

23.11.2008 20:32

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Bělení těhotných, kojících a kuřáků / 22.11.2008 22:11

Bielenie ako také (mám na mysli domáce bielenie v individuálne zhotovených nosičoch) a ako aj ordinačné bielenie nemá pre tehotnú alebo kojaciu matku škodlivé účinky, preto tehotentvo nie je kontraindikácia pre bielenie.
Čo sa týka cigariet, počas bielenia sa nesmie fajčiť, takže by mohlo dochádzať k abstinenčný príznakom, čo by mohlo - ak by to fajčiar nevydržal - k sfarbeniu už bielených zubov a teda ohrozeniu výsledku bielenia.
Riziko vzniku karcinómu je u fajčiarov, samozrejme vyššie, nakoľko sa v cigaretách nachádzajú karcinogénne látky (sposobujúce rakovinu) -ale to je otázka mimo bielenia - súvisí s fajčením.
S pozdravom Dr. Andrašovičová. Pre ďalšie informácie ma možete kontaktovať na mobile 732 119 870 a dohodnúť si osobnú konzultáciu, kde Vám zodpoviem ďalšie Vaše otázky. MEDICONET, s.r.o., Na poříčí 1040/10, Praha 1

26.11.2008 20:00

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?