Ústup dásně u 3-letého dítěte

(Diskuze k tématu Dětská stomatologie)

Ústup dásně u 3-letého dítěte

Dobrý den, již od mládí trpím paradontózou a mám strach o dásně svého 3-letého syna. Dodržuji všechny hygienické zásady, pravidelně chodíme k zubaři. Ten tvrdí, že má dásně v pořádku, ale teď v posledních 3 měsících jsem si všimla, že synovi u horních dvojek ustoupila dáseň (linie je výš než u jedniček a byla níže). Dásně má ale růžové, nekrvácí, nebolí ho. Proto jsem se chtěla zeptat, zda existuje nějaké onemocnění dásní, které se projevuje tímto způsobem. Moc děkuji za odpověď. Daniela

15.5.2011 10:33

Probíhá odesílání formuláře

RE: Ústup dásně u 3-letého dítěte

Dobrý den,
parodontitida (laicky paradentóza) může mít sice z části dědičný podklad, ale u 3-letého dítěte je její projevení velmi nepravděpodobné. Pokud jsou dásně klidné, mají normální barvu, nekrvácí a nebolí, tak by nemělo jít o vážné postižení závěsného aparátu či dásní. V tomto věku dochází k celkovému růstu (čelistí,dásní), a tak se poměry mohou v ústech měnit. Vaše obavy budou pravděpodobně zbytečné, ale pro jistotu by bylo dobré se na syna podívat a udělat celkové vyšetření abychom měli jistotu,že nejde o nic vážného a chrup syna pravidelně sledovat.Existují totiž onemocnění dásní vázaná k dětskému věku, ale nejsou příliš častá. Pokud budete mít zájem, na naší klinice vyšetření rádi provedeme,stačí se objednat na recepci +420 234 321 130/ 131; +420 603 105 445.
Přeji Vám hezký den.
S pozdravem

MDDr.Edita Prášková

17.5.2011 13:04

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?