Pořadí růstu zubů u kojence

(Diskuze k tématu Dětská stomatologie)

Pořadí růstu zubů u kojence

Dobrý den, mám 8.měsíční holčičku. První jí vylezly dole jedničky. Včera jsem si všimla, že nahoře má další dva zuby, ale jsou na místě, kde by měla mít dvojky či dokonce špičáky. Je možný, že by jí vylezly dřív něž jedničky nebo to můžou být jedničky na špatným místě? Moc děkuji. Alena

29.7.2011 18:16

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pořadí růstu zubů u kojence

Dobrý den,

těžké odhadovat o jaké zoubky se jedná, když je člověk nevidí na vlastní oči. Není vyloučeno, že Vámi uvedený zoubek roste na jiném místě, proto bych být Vámi zašla ke stomatologovi na preventivní prohlídku. Vzhledem k tomu, že v návaznosti na dočasný chrup roste i ten stálý (a je pravděpodobné, že ve stejné podobě), bych jednala co nejdříve. Navíc holčička je již ve věku, kdy by měla jít na svou 1.prohlídku.
Můžete se objednat k nám na prevenci, momentálně u nás do konce srpna probíhá akce, kdy na dětské preventivní prohlídce dostanete kartáček, pastičky a dáreček pro Vaše dítě. Navíc preventivní prohlídky jsou u nás 1x za 1/2 roku hrazené pojišťovnou.
Pokud budete mít zájem, rádi Vás objednáme na naší recepci +420 234 321 130/131; +420 603 105 445

S pozdravem

DENT MEDICO

2.8.2011 11:54

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, moje holčička 2 roky má vrozenou vadu po otcově straně(manžel, jeho otec, jeho sourozenci, sestřenice, bratranci...)bohužel název nevím, má zvláštní název...jedná se o to, že už první zub vyrost ,,žlutý" bez skloviny, zuby jsou nízké, drobné (výjimka trojek dole i nahoře, ty jsou oproti ostatním zubům vyšší a mají barvu maličko žluto-bílé).Hrozně mě to trápí a ať hledám, jak hledám, nemůžu o tom najít bližší informace. Prý se s tím nedá nic dělat, jen čekat do 18, až si bude moc dát udělat chrup nový...je to pravda nebo můžu udělat něco víc? Děkuji Andrea

20.12.2011 13:23

Dobrý den,

nemůžeme přesně určit ohnisko problému pokud jej nevidíme. Je však na místě, abyste s dcerkou co nejdříve navštívila stomatologa, protože v tomto případě sama nic nezmůžete.
Může se jednat například o zuby destruováné kazem, někdy se stává, že je napadeno i všech 20 dětských zoubků ihned po jejich erupci. Pokud by se laicky řečeno "odlamovala sklovina", z důvodu přítomnosti kazů nebo vrozeného defektu skloviny, tak by eventuelní možnost rekonstrukce chrupu musel posoudit lékař. Estetické zákroky však u dvouletého dítěte nelze provádět.
Složitější zákroky takto malé děti podstupují většinou v sedacích, eliminuje to stresové vypětí dětí i rodičů a ušetří Váš čas.
Pokud budete chtít,můžete se objednat a přijít pro možnosti léčby přímo k nám do ordinace.

S pozdravem

MUDr.Viktoria Gajdošová

21.12.2011 15:21

Dobrý den, s dcerkou samozřejmě navštěvujeme zubního lékaře každý půl rok, moje zubní lékařka k tomu měla postoj ten, že jsou zuby zkažené a dokonce mi řekla, ať jí nevěším bulíky na nos, že mé dceři narostl první žlutý zub(bohužel je to tak), takže jsem k ní ztratila důvěru a přešla k zubnímu lékaři mého muže, který o tom něco ví(chodí k němu manžel a zbytek jeho příbuzenstva, který tímto trpí a ví, že si to opravdu nevymýšlím)Píšete zuby destruované kazem - nevím přesně co to znamená, ale jestli myslíte kazy klasické, tak nemá dcera ani jeden, jen místo bílé skloviny je žlutá(pokud byste měla zájem, mohu poslat foto na email)...Asi se s tím opravdu nic dělat nedá:( a já musím doufat, že druhý chrup bude vypadat o něco lépe...Můj manžel je toho názoru, že nemá cenu dvouleté dítě vystavovat zbytečnému stresu, když za ty roky nikdo na nic nepřišel, že je to prý jen estetická vada a když bude chtít, tak se to bude rešit,až v dospívání..ale mě to nedá a snažím se zjistit co nejvíc...děkuji za odpověď.

21.12.2011 17:24

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?