Dobrý den, přestoupila jsem k novému dentistovi. Po rtg mi oznámila na všech zubech mezizubní kazy. Na preventivní prohlídky chodím pravidelně, tak jednou do roka malá plomba, ale bez jediného rtg. Nová doktorka mi opravila již třetí zub tak, že ho většinu odvrtá, skoro celý zub nahradí plombou, celý zákrok trvá hodinu, musí i odřezávat daseň. Zuby mě vůbec nebolí, ale prý podle rtg jsou velmi zkažené a pokud tak zůstanou, přijdu o ně. Jsou opravdu podle vašeho názoru nutné tak velké zásahy? Nestačilo by jít k zubaři až někají zub začne bolet? Nerada bych měla víc plomb než vlastní zubní skloviny. Dcera - 18let- měla na stoličce světle béžový flíček a bylo prý nutné odříznout dáseň, že byl kaz příliš velký. Není možné, že si paní doktorka chce jen vidělat? Můžu někde třeba požádat o názor jiného zubaře spojený s prohlídkou? Děkuji za odpověď
Mezizubní kazy na všech zubech
(Diskuze k tématu Diagnodent (časné odhalení kazu))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Počet příspěvků: 9
Dobrý den,
navštívit jiného lékaře a konzultovat postup Vaší paní doktorky samozřejmě můžete.
Co se týká oprav kazu, je samozřejmě vhodnější začít s opravami co nejdříve, aby se kaz ještě více nerozšířil. Rozsáhlejší kaz je pak nejen bolestivý, ale můžete o jednotlivé zoubky opravdu přijít. Následně můžete mít ne více plomb, ale více úplných náhrad Vašich zubů.
Úplné náhrady zubů jsou pak ještě dražší a komplikovanější.
Pokud si nejste jista léčbou Vaší paní doktorky, doporučujeme navštívit jiného stomatologa, nebo požádat o vyšetření Diagnodent penem, který přítomnost kazu na jednotlivých zubech oznamuje hlasitým zvukových signálem. I vy sama pak uslyšíte a podle vyhodnocení, které se objeví na displayi Diagno dent penu můžete vidět rozsah kazů. Toto vyšetření je objektivní a absolutně bezbolestné.
S pozdravem,
MUDr. Vladimír Forman
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?