Včera jsem si nechala osetrit zub - jednalo se o odstraneni nervu u horni petky. Zatim bez vyplne, pouze s dezinfekci a provizorni plombou. Kanalky jeste nejsou vyplnene. Doktorka varovala, ze to muze vecer pobolivat. Ale vsechno bylo v poradku. Vcera. Dneska uz 3 hodiny me trapi bolest osetrovaneho zubu i tech okolnich. V zubu citim tlak. Moje zubarka ma dovolenou, nevim, jestli mam jeste pockat anebo vyhledat jineho lekare. Nerada bych o ten zub prisla.
Bolest zubu po odstranění nervu
(Diskuze k tématu Endodoncie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 10
Dobrý den
Citlivost po endodontickém ošetření je poměrně častá, trvá zpravidla 2-3dny. Neměla by to být bolest nikterak krutá, ale o zubu "můžete vědět". Pokud Vám nezabírají prášky na bolest, vyhledejte lékařskou pomoc. V případě zájmu mne kontaktujte. S pozdravem Dr.Urbánek
Vážená paní,
při velké bolesti v rámci ošetření mrtvých zubů lze ulevit otevřením zubu a ponecháním bez výplně do zklidnění. Toto akutní ošetření Vám můžou udělat kdekoliv, samozřejmě i u nás na Klinice GHC Praha. Z hlediska definitivního ošetření je zapotřebí zub řádně vyčistit a poté kořenové kanálky vyplnit. Postup se jmenuje endodontické ošetření a toto ošetření můžeme nabídnout v pokrokové verzi,kdy kořenové kanálky opracováváme strojově. Tímto způsobem dochází méně často ke komplikacím. Cena za ošetření 1 kořenového kanálku je 1.600,- Kč. Pokud by Vás zajímalo ošetření na našem pracovišti, objednejte se, prosím, na tel.č. 222 211 206/8/.
S pozdravem
MUDr.Jana Ugrenovičová
Klinika GHC Praha
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý podvečer,
dnes jsem byla u zubaře, kde mi odstranil nerv a vyčistil kanálky. Zub zůstal otevřený, příští týden jdu k zubaři znovu. Jenže už od odpoledne mě zub strašně bolí, jakoby mi v něm "tepe" a mám i zvýšenou teplotu. Ráda bych se zeptala, zda se tohle může stát?
Dobrý den,
standardní ošetření to není. Pokud se ze zubu (v anestezii) okamžitě nevyndá zbytek nervu, který tam přežívá a "tepe", zub se nevydenzifikuje a neuzavře, hrozí masivní bakteriální komplikace, které občas končí vytažením příčiného zubu.
Pokud máte celkové příznaky bakteriální infekce - teplota, otok okolo zubu atd. - jsou indikovány antibiotika.
Zub nesmí zůstat otevřený do vnějšího prostředí. Pokud budete mít zájem, může případ konzultovat na našem pracovišti.
MDDr. Lukáš Drobný
esthesia.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. V pondělí jsem byla na prvním endodontickém ošetření, moje dentistka nechala zub otevřený, aby mohl z kanálků vytékat hnis. Bolest ustoupila, a dnes už jsem o zubu skoro nevěděla. Odpoledne jsem však jela na dočišťování a když mi taková ta "sondička" (co se na ni namotává nerv) zajela hluboko do kanálku, pocítila bolest jako nikdy předtím. Je možné, že zbyteček nervu opravdu může tak bolet? Jinak totiž zub už nereaguje ani na studené ani na poklep. Nebo je možné, že bolest je způsobena podrážděním doposud nezklidněného zánětu pod zubem? (Bolest teprve teď po 4 hodinách od zákroku ustupuje za občasného lehkého tepání v čelisti). Děkuji velice.
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?