Jak jsem již psal v předchozím článku, mám problém s chybějícími a kazem napadenýmí zuby na horním patře. Moc by mě zajímalo pár věcí : Pokud by mi museli být vytrženy všechny horní zuby, řeší se implantáty jako každý zub jednotlivě, nebo je možnost pevného můstku, tedy všechny horní zuby najednou nasazené ( tak abych si nemusel můstek vyndavat ) ?! Jsem naprostý laik, jde mi hlavně o to, abych měl celý horní můstek napevno připevněn. Také by mě zajímala cena takového můstku. Moc děkuji za vaší odpověď.
Můstek napevno?
(Diskuze k tématu Keramické korunky a můstky)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 10
Dobrý den. Hodně by mi pomohl alespoň aktuální rentgenový snímek (opg), v ideálním případě Vaše návštěva. Je nutné stanovit prognózu Vašich zubů a podle toho buď nějaké léčit a ponechat, zbylé nahradit implantáty. Pokud toto nepůjde provést (prognóza zubů bude špatná), zavede se po vytrhání zubů a zhojení kosti cca 8 implantátů a na ně se zhotoví a našroubuje "konstrukce" (jeden celek - můstek, napevno). Cena je závislá na náročnosti zákroku, podmínkách v horní čelisti a počtu použitých implantátů. Něco zaplatíte za implantáty (zavedení do kosti) a v druhé fázi za nové zuby. V součtu se ale s jistotou cena přehoupne přes 200 tisíc korun. S pozdravem Dr.Urbánek
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Moc děkuji za Vaše informace. Bohužel snímky RTG zatím nemám, začínám vše teprve řešit ( bohužel asi pozdě ). Nicméně, jelikož nejsem Karel Gott ani Jarda Jágr, 200 tisíc Kč nemám. Proto se chci optat, existuje i jiná, levnější možnost ? Děkuji Vám.
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 10
Je to hodně peněz, to máte pravdu, ale náročnost zhotovení a použitý materiál jsou tomu odpovídající. Ideální by bylo, zachránit co nejvíce Vašich zubů, to samozřejmě levnější je. Pokud by se podařilo zachovat alespoň ty přední (většinou se dříve přichází o ty zadní) dalo by se zaimplantovat pouze v zadních úsecích. I to samozřejmě něco stojí. Záleží i na tom, jaké jsou Vaše možnosti. Pokud chcete řešení tzv. napevno (pomocí implantátů), počítejte s tím, že cena bude v desítkách tisíc. Dalším řešením jsou teleskopické korunky (hybridní náhrady obecně), ale to nelze říct, zda by u Vás šlo. Pokud chcete konkrétní radu, sežeňte si rentgen (opg) a zašlete mi ho. S pozdravem Dr.Urbánek
Vážený pane,
náhradu zubů pomocí celkové snímací náhrady je možné nechat zhotovit u smluvních lékařů zdravotních pojišťoven – zdarma.
Na klinice GHC Praha stojí tyto náhrady 2x 9.300.- Kč za horní a dolní protézu.
S pozdravem MUDr.jana Ugrenovičová
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Je možnost tyto snímací náhrady upevnit natrvalo ? Myslím tím, upevnění náhrad tak, že by se nemuseli sundavat ? Při mé skleroze bych se bál že je v noci spolknu :-D. Děkuji .
Basic member
Praha
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, snímací náhrady nelze natrvalo upevnit..jelikož jsou snímací. Pokud zbývají ještě nějaké zuby, lze snímací náhradu upevnit pomocí vhodných retenčních prvků a náhrada na nich lépe drží, ale stále je nutné ji vyndávat. Pokud již žádné zuby v čelisti nejsou, zbývá celková náhrada a pokud ta špatně drží, lze ji připevnit miniimplantáty, na které se zubní náhrada "nacvakne" a vy se tak zbavíte strachu z uvolnění náhrady během dne. Mimochodem nemusíte se bát, že náhrady spolknete, jelikož je na noc budete z úst vyndávat.
MDDr. Zuzana Hlavsová, Alfadent, k.s, kontakt: info@alfadent.cz
Dobrý den,
snímací náhrady není možné upevnit natrvalo.
S přáním hezkého dne
MUDr. Jana Ugrenovičová
Vážený pane,
Pokud by Vám chyběly všechny zuby v jedné čelisti,lze zhotovit fixní můstek,kotvený na 6 implantátech.
Cena za 1 implantát + korunku na klinice GHC je cca 50.000,- Kč, cena za 1 zub v můstku ( ten mezi implantáty) je 6.500 Kč,pokud je práce metalokeramická.
S pozdravem MUDr.jasna Ugrenovičová
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?