Citlivost zubů

(Diskuze k tématu Léčba paradentózy (paradentologie))

Citlivost zubů

Dobrý den.
Mám od včera jeden malý problém. Strašně mám citlivé zuby, ale ne na teplé ani na studené, ale jen, když se chci zakousnout. Bolí mě pouze přední zuby. Mám trošku podezření, že to bude tím, že jsem předtim chvilkama cucala a kousla do citronu. Někde jsem však četla, že se sice po citrusech sklovina ničí,ale musela bych je jíst tak 2x denně a vícekrát. Obracím se pro to na Vás: myslíte, že se sklovina sama vrátí do "normálu", nebo mi ta citlivost zůstane a musela bych jít za svým zubařem, aby mi tu sklovinu vyplnil novou? Předem děkuji za odpověď.

21.8.2008 02:30

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Citlivost zubů / 21.8.2008 2:30

Dobrý den! Bohužel Váš problém je velmi častý mezi osatními pacienty. Též cucají citrony. Poté dojde k nevratnému poškození skloviny, tedy nevrátí se to do normálu. Pokud je povrch "pouze" citlivý", poté se povrch ošetří pečetidlem. Pokud je však došlo již k viditelnému poškození skloviny, musí se zvážit i jiné řešení (fazety, korunky, výplně).

26.8.2008 09:55

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?