Odhalená dáseň

(Diskuze k tématu Léčba paradentózy (paradentologie))

Odhalená dáseň

Dobrý den,prosím oradu.Je mi 36let a mám fobii z každého stomatologického zákroku.Došlo to tak daleko že jsem nebyla u zubaře 6let.Nyní se ale vyskytl problém.Odhalila se mi dáseň na horním špičáku.Jinde ne,jen tam.Dáseň je odhalená tak půl centimetru...a stále to postupuje.Mám šílený strach...abych nakonec nepřišla o zuby.Zub se nekýve ani nijak nebolí.Jen se mi odhaluje ta dáseň.V pondělí jdu na jednu soukromou kliniku v Karlových Varech a vůbec netuším co mě čeká.Můžete mi prosím předběžně říci jak se paradentosa léčí a zda je možné zuby zachránit?Nespím už 3dny a stále jen brečím a proklínám se,že mě vždy ovládl strach a nešla k zubaři dříve.Taky mě zajímá přibližná cena zákroku.Děkuji moc za rychlou odpověď.

15.5.2010 13:43

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Odhalená dáseň / 15.5.2010 13:43

Dobrý den,

Parodontóza nemusí být jedinou příčinou tohoto stavu. Ústup dásně pouze horního špičáku ani není pro toto onemocnění typický. Může se jednat např. o přetížení zubu při jeho nespravném postavení či přílišný tah okolni pohyblivé měkké tkáně.

Rozhodně nemějte strach, tento stav se dá určitě řešit, mnohem horší následky by hrozily, pokud byste se dál vyhýbala ošetření.

MUDr. Jiří Tritthart,
AMERICAN DENTAL

17.5.2010 10:28

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?