Zubní zákrok a snaha o těhotenství

(Diskuze k tématu Léčba paradentózy (paradentologie))

Zubní zákrok a snaha o těhotenství

Dobrý den,
včera jsem byla u svého zubního lékaře, který mě doporučil k paradontologovi s tím, že se mi kývou spodní zuby a paradontolog pravděpodobně provede zákrok na zpevnění zubů pod lokální anestezií. K parad. jsem objednaná až za měsíc. Nyní jsem také vysadila hormonální antikoncepci s tím, že s manželem chceme miminko. Měli bychom raději počkat až po případném zubním zákroku nebo můžeme již "začít pracovat" na miminku?? Děkuji za odpověď. S pozdravem

22.10.2009 08:05

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Zubní zákrok a snaha o těhotenství / 22.10.2009 8:05

Dobrý den,
Váš problém je širšího rázu než jak vypadá.
Ad 1: Jestliže jsou zuby v pohybu, vzhledem k Vašemu reprodukčního věku, není to vpořádku.
Ad 2: Pakliže parodontóza není tzv. zastavena, probíhá v ústech zánět,a není úplně vhodné těhotnět, jelikož tento zánět oslabuje celé tělo.
Ad 3: Potřebovala bych specifikovat co je myšleno dlahováním zubů. Nevím zda se jedná o kyretáž,léčbu Vectorem a následné hojení, či o zdlahování pomocí kompozitního materiálu.
Ad 4: anestesie lokální se aplikuje v I.a III. trimestru.
Ad 5: Doporučuji Vám dát si do pořádku dutinu ústní a pak "pracovat" na miminku.V případě dalších otázek se na nás obraťte. Přeji hezký den, EsthetX, s.r.o.

30.10.2009 14:00

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Zubní zákrok a snaha o těhotenství / 22.10.2009 8:05

Příspěvek uživatele Olga byl smazán z důvodu porušení registračních pravidel portálu Lekari-online.cz (nepovolená reklama, linkování).

11.1.2010 15:56

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?