Dobrý den. Je mi 26 let. Asi tak ve 4.třídě mi v dolní čelisti zakrněl špičák a vytvořila se mi cysta. Po operaci jsem přišla o dolní trojku a zuby se mi tak celé posunuly. Před 10 měsíci jsem si nechala dát fixní rovnátka a ortodontistka z rentgenu zjistila,že mám v té čelisti nevyrostlou pětku vklíněnou mezi čtyřku a šestku. Udělala jí místo. Atak se chci zeptat jestli může zub vyrůst sám nebo jakým zákrokem se mu může pomoct vyrůst ale ne ho odstranit. Děkuji
Neprořezaná pětka
(Diskuze k tématu Stomatochirurgie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Liberec
Počet příspěvků: 172
¨Záleží na pozici zubu. Ale většinou tento zub se nedá použít k zařazení do oblouku. tedy zub z kosti vyjmout, případně hned při zákroku doplnit kost a po zhojení zavést implantát. Ale opravdu záleží na pozici Vašeho zubu v kosti a to i vzhledem k blízko probíhajícímu nervu.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,před měsícem jsem byla na operaci zubů,trhali mi 4 osmičky a 3 sedmičky u jednoho zubů mi byla udělana plastika chtěla jsem se zeptat jak je to ze sportem(spinning) stravu už skouším normalní mám strach aby se tá plastika nějak nepoškodila moc děkuji Veronika
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, 16.2. mi byl odstraněn frakturovaný zub - pravá horní jednička, a zároveň retinovaný zub v oblasti nad levou horní jedničkou. Zákrok proběhl bez komplikací, krom dvoudenního otoku i bez bolestí. Dva týdny bylo vše v pořádku, poté se objevila specifická bolest pod nosem (pod nosní přepážkou, což je to místo, odkud byl odstraněn retin. zub) a to při pohybu horního rtu - při tahu dolů. Při tomto pohybu se objeví bolest pod nosem a ta projede do leve horní jedničky, jako by "cosi" zatlačilo na její kořen. Postupem času tento pocit začal být čím dál intenzivnější, jakoby "pevnější a tužší". Dnes je to téměř dva měsíce, stomatolog i stomatochirurg tvrdí, že hojení probíhá cca 3 měsíce, a něvenují tomu žádnou pozornost. Jizva je klidná, zhojená, nebolestivá. Zůstává pouze tento problém, tato "bolest", bohužel však čím dál horší. Poradíte, prosím, co může toto způsobovat? Připomíná mi to tah pooperačních srůstů.. je možné, že se i v této oblasti vytvoří "srůst", jež působí problémy? Mnohokráte děkuji!
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?