Odkrývání horních dásní při úsměvu  

MissAriel
MissAriel MissAriel
návštěvník
Jihočeský kraj
Počet příspěvků: 1
Poslat soukromou zprávu

Vadí mi odkryté horní dásně když se směju. Je na jihu Čech někdo zkušený v tomto oboru?


  Díky!  (0)
   Odpovědět   
Odborníci v okolí
Marie M.
Marie M. Marie M.
návštěvník
Jihočeský kraj
Počet příspěvků: 1
Poslat soukromou zprávu

Při usměvu se mi odkryje dost horní dáseň.. co s tím můžu dělat? Existuje nějaká dostupná metoda?


  Díky!  (0)
   Reagovat   
Klinika GHC Praha
Klinika GHC Praha Klinika GHC Praha
Premium member
Praha
Počet příspěvků: 1686  ( 2)

Reakce na Marie M.

Dobrý den,

dle názoru naší zkušené stomatoložky MUDr. Jany Ugrenovičové, je nejvhodnější možnosti vyhodnotit na základě osobního stomatologického vyšetření nebo alespoň fotografie. Dostupná a jednoduchá metoda bohužel není. Je možné uvažovat o plastice dásní a korigování délek zubů pomocí protetických celokeramických korunek. Znamená to však nábrus zubů, pokud jsou zdravé, je to škoda.

Ráda bych Vám nabídla vstupní konzultaci na stomatologii spojenou s vyšetřením, aby lékař mohl zhodnotit možnosti ve Vašem případě. Tato konzultace stojí 950,- Kč a nejbližší termíny Vám mohu nabídnout již v horizontu tohoto týdne. Jsme Vám kdykoliv plně k dispozici na uvedených kontaktech.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz




  Díky!  (0)
   Reagovat   
MUDr. Jan Špiller
MUDr. Jan Špiller MUDr. Jan Špiller
Basic member
Praha
Počet příspěvků: 97

Dobrý den,

pokud máte na mysli stav, kdy jsou při širokém úsměvu vidět zdravé zuby spolu se značnou částí dásňového výběžku -takzvaný gummy smile,tak s tím se nedá dělat nic.Rozhodně si nenechte řezat dáseň nebo dokonce zhotovovat korunky či fasety, nic by to nevyřešilo.Pouze by Vám byly místo zubů vidět korunky nebo fasety.
Jisté drobné korekce dosahují plastičtí chirurgové nebo dermatologové aplikací botoxu do horního rtu a ten pak při širokém úsměvu nevyjíždí tak vysoko, jako předtím.Botox je však třeba po cca 6 měsících aplikovat vždy znovu.

S pozdravem

J.Špiller
XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX


  Díky!  (0)
   Reagovat   
lkarolina
lkarolina lkarolina
návštěvník
Moravskoslezský kraj
Počet příspěvků: 2
Poslat soukromou zprávu

Dobrý den, ortodontista nabídl mé 17 leté dceři operaci gummy smile...co si o tom myslíte...já mám z toho velký strach...dcera trpí komlexem..
Děkuji Hozová


  Díky!  (0)
   Reagovat   
Ortovia s.r.o.
Ortovia s.r.o. Ortovia s.r.o.
Basic member
Praha
Počet příspěvků: 33

Reakce na lkarolina

Dobrý den,
zda zvolitkombinovanou ortodonticko chirurgickou léčbu nebo pouze ortodontickou léčbu záleží na závažnosti vady a na tom, zda pacientovi, to, co by jsme řešili chirurgicky, vadí. Pokud Vaší dceři gummy smile působí komplexy, jde tedy o indikaci ke kombinované ortodonticko chirurgické léčbě ( samozřejmě jsme dceru neviděla, proto pouze obecně). Ortognátní operace se u nás provádí již dlouhou dobu, nemusíte tedy mít strach. Před ortognátní operací projdete takzvanou ortognátní poradnou, kde vám chirurg vše vysvětlí a pak se můžete rozhodnout.


  Díky!  (0)
   Reagovat   
lkarolina
lkarolina lkarolina
návštěvník
Moravskoslezský kraj
Počet příspěvků: 2
Poslat soukromou zprávu
Reakce na Ortovia s.r.o.

Děkuji


  Díky!  (0)
   Reagovat   
Madaros
Madaros Madaros
návštěvník
Jihomoravský kraj
Počet příspěvků: 1
Poslat soukromou zprávu

Dobrý den, já mám také tuto \"anomalii\" a existuje minimalne invazivní řešení, které bohužel, jak vidíte z výše zmíněných přispěvků doktorů, není v Evropě,resp. u nás moc známé.

Jedná se o zákrok zvaný \"lip repositioning\" popř. \"lip lowering\"

zde je pro informaci a ukazku zakroku par clanku,ktere popisuji metodu spolu s obrazky jednotlivych fazi:

http://periodontist.org/lip-lowering-procedure/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3118080/

Bohužel ale musím říct,že za cca 4 roky co jsem se oto začal zajímat více díky tomu že jsem narazil na to, že korekce tohoto nepříjemného vzhledu se v USA již běžně provádí, tak i u nás, resp. v Evropě se již objevilo pár zmínek,ale doteď sem neměl úspěch najít někoho kdo by mi pusu opravil.

Měl jsem i pár návštěv na plastických klinikách z doby před tím něž jsem se dozvěděl o této metodě (tenkrat také nikdo nevěděl co stím) a i potom z důvodu neznalosti procedury nikdo nechtěl zákrok udělat.

Stale se snažím kontaktovat nové doktory,které nějakým způsoben najdu ve spojení s gummy smile,tak doufám že se už i tady najde někdo kdo tento zákrok udělá, přeci jenom už je to delší doba co to na západě dělaj.

rozhodně bych ale kvuly gummy smile nepodstupoval ortognatni operaci,to je trochu velka dan..

zde je pro predstavu foto meho usmevu (8mm dasne)

https://www.dropbox.com/s/rliuwt5sv18ns1g/4.jpg
https://www.dropbox.com/s/x5kcuo2ptde0j6j/3.jpg
https://www.dropbox.com/s/01obp4u5mh8jsmx/1.jpg
https://www.dropbox.com/s/3jqa40icd15d1cr/2.jpg


  Díky!  (0)
   Reagovat   
Litujeme, ale tato diskuse byla pro návštěvníky uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Pokud jste lékař, přihlašte se.

Založte novou diskuzi k tématu Stomatochirurgie