Dobrý den, jsem třetí den po trhání horních osmiček, na pravé straně přetrvává větší otok, ale rány po trhání mě vůbec nebolí, vyplachuji šalvějí. Jak dlouho je normální, aby otok přetrvával? Dá se nějak \"léčit\"? Děkuji
Otok po trhání osmičky
(Diskuze k tématu Stomatochirurgie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 18
Dobrý den,
otok po extrakcích osmiček je běžný, trvá většinou 2-3 dny. Pokud je nebolestivý, není to důvod ke znepokojení.
S pozdravem
MUDr. Jiří Škrdlant
vedoucí lékař
www.studio32.cz
Vážená paní/slečno,
otok po extrakci je jedním z nejčastějších průvodních jevů, zvlášť, jedná-li se o zuby moudrosti. Pokud přetrvává i 4 den po zákroku bez tendence k zlepšování a zároveň by bolestivost začala narůstat, je čas zajít k ošetřujícímu stomatologovi. Mohlo by se jednat o začínající zánět extrakčního lůžka ( alveolitidu),kdy je zapotřebí místo vyčistit,případně nasadit antibiotika. Zároveň je možné podávat léčiva, která podpoří rychlejší odeznění otoků po trhání zubů. V případě komplikovanějších nebo chirurgických extrakcí je možné tato léčiva nasadit preventivně ihned po zákroku. Jedním z možných léků na otok je Cilkanol, který Vám předepíše praktický nebo zubní lékař.
S pozdravem MUDr.Jana Ugrenovičová, Klinika GHC Praha
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
v pondělí mi byla provedena extrakce dolní pravé osmičky. Od paní doktorky jsem byla upozorněna, že vzhledem k teplému počasí bude léčba trvat o něco déle. Nicméně tvář mám stále více a více nateklou, bez prášků (Ibalgin, Valetol) nedám ani ránu a pusu otevřu max. na lžíci s polévkou či těstovinu, kterou sotva předkoušu a spolknu. Mohu poprosit o radu, čím otok a bolest čelisti snížit a trochu rozhýbat?
Dobrý den,
pokud se otok nezmenšuje a pretrvávaji bolesti po proveden výkonu je mozny zanět v lůžku tzv.alveolitis. Je nutne vyšetřeni odbornym lekařem -rozhodně se nepokoušejte čelist rozhýbat ani přemáhat pri otevření.
MUDr.A.Váňa www.avdental.cz
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?