dobry den,mel bych dotaz, asi pred rokem jsem mel uraz prisel sem o 2 predni zuby, byli temer ulomene u dasne takze muj zubni lekar navrhnul keramicke korunky pote co uz jsem mel keram. korunky se zjistilo ze u jednoho zubu mam zlomeny koren takze keramicka korunka drzi silou vule...zubar mi tedy rekl ze nejlepsi reseni je asi zubni implantat protoze koren je zlomeny..a chtel bych se vas zeptat jak by se postupovalo pri zavedeni implantatu jde mi o to abych nechodil moc dlouho bez zubu...zajimalo by me jestli je mozne ihned po vytrzeni nynejsiho zubu i s korenem hned zavest implantat abych nebyl beze zubu.dekuji
Implantát-jak dlouho budu bez zubu?
(Diskuze k tématu Zubní implantáty)
tomas
návštěvník
Počet příspěvků: 3 návštěvník
28.2.2010 18:24
Probíhá odesílání formuláře
Dobry den, diky za Váš dotaz.
Je možné při extrakci zubu / vytržení / zavést v té samé navštěvě implantát a opatřit provizorní korunkou. Takže během jednoho dne máte vytažený zub, zavedený implantát a provizorni korunku. To je v idealnim připadě.
Někdy však můžeme pouze zavést implantát a vyčkat na dokonale zhojeni tzn. máte provizorni zoubek sundavaci. Někdy také musíme čekat než se zhojí kost pro zavedeni implantátu.
Je zkrátka několik postupů, ale vždy máte provizorium, abyste nechodil bez předního zubu.
Doporučuji vstupní konzultaci s rtg snímkem, kde vše vysvětlím.
S pozdravem Váňa Aleš
1.3.2010 14:31
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?