Dobrý den,je mi 26 let a chybí mi jeden zub a proto uvažuji o zubním můstku.Stomatolog mi řekl že pro vložení zubního můstku je pořeba ubrousit okolní zuby,aby se mohl můstek vložit.2 okloní zuby mám naprosto v pořádku tak bych se chtěla zeptat jestli se po ubroušení budou zuby kazit více než kdyby byli nepoškozené a ještě jak můstek přilbižně vydrží dlouho?
Vliv broušení na zdravé zuby
(Diskuze k tématu Zubní implantáty)
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Basic member |
Brno
Počet příspěvků: 56
Samozřejmě každé poškození sklovin může zvýšit kazivost zubů. Pokud je však můstek udělám kvalitně a i v krčkové části je dokonalý uzávěr, zub by se pod můstkem kazit neměl. Dr. Krejzlík, Brno
![]() | Basic member |
Liberec
Počet příspěvků: 196
POkud bude korunka přesná je kazovost minimální. ale je to zásah na zuby. proto pokud to poměry krajiny (kost apod) dovolí, šel bych cestou implantátu.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
1.Je můstek levnější než implatát, ale broušení zcela intaktních zubů je škoda. 2.Impantát : je cenové náročnější, časově cca 3 - 6 měsíců - dle místa zavedení / i když dnes se zavádějí impantáty, které je možno zatížit tentýž den, kdy se impl. zavedl do kosti. Pozor, některé celkové onemocnění jsou kontraindikací zákroku - odborný posudek 3 .: lepené můstky : jsou nenár. na výrobu, nemusí se brousit zuby vedle mezery, není však na dlouho / životnost se pohybuje dle mé zkušenosti cca 5 let. MUDr Lubomír Beran st. Aries, centrum estetické stomatologie, sro. Velký Třebešov