Průběh zákroku

(Diskuze k tématu Zubní implantáty)

Průběh zákroku

Jak probíhá zavádění zubního implantátu?

22.2.2011 13:46

Probíhá odesílání formuláře

RE: Průběh zákroku

Po provedené hluboké anestezii se jemně odkryje měkká tkáň, a přesnými nástroji se vytvoří drobná preparace za účelem uchycení implantátu. Implantologovi slouží moderní a dokonalé nástroje, které prošly za desítky let dynamickým vývojem. Přesnost preparace umožní kalibrovanému implantátu přesné usazení v dané lokalitě. Místo se po té dokonale sešije do původního stavu. Proto také následné hojení je snazší než třeba po extrakci zubu.

22.2.2011 13:53

Kvalitní  (20)    Nekvalitní  (0)

Souhlasím s Dr. Kotkem, jenom doplňuji, že při RTG prokazatelném dostatku kvalitní kosti se měkká tkáň odklápí zcela nepatrně. Zákrok je nebolestivý a relativně krátký.
MUDr. Ciboch. info@stomat.cz

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

23.2.2011 21:08

Kvalitní  (18)    Nekvalitní  (7)
Postup implantace

Mám mrtvý kořen u 5 nahoře a místo korunky bych chtěla implantát. Na jednom pracovišti mi řekli, že ihned po vytržení kořeny doplní kostní hmotu a pak se vše nechá před implantací zahojit. Na druhém pracovišti mi radí nejprve vytrhnout kořen a teprve po zahojení případně doplnit kostní hmotu a implantovat. Jak se tedy má laik rozhodnout, když postupy jsou tak rozdílné?

14.6.2011 17:45

Kvalitní  (38)    Nekvalitní  (0)

Nejprve se pacient zarouškuje, aby se pracovalo ve sterilním prostředí. Aplikuje se lokální anestezie a po dokonalém znecitlivění se přistoupí k zavedení implantátu, které zahrnuje odkrytí kosti, vybroušení lože pro implantát, zavedení implantátu a zašití rány.

5.12.2011 20:33

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den chybí mi 2 pravo nahoře. Chtěl jsem se optat jak se postupuje při tomto zákroku. Obracím se sem z důvodu odbylého vysvětlení od zubaře/ky.

12.3.2012 19:37

Hezký den,
záleží jaké zuby Vám chybí, jsou-li u sebe nebo ne, ale v zásadě téměř vždy jde tato situtace řešit 3 způsoby:
-snímatelná náhrada(tj. vyndávací zuby, které nahrazují chybějící)
-fixní můstek (musí se obrousit zuby sousedící s mezerou a na ně se pak nasadí můstek)
-imlantáty (zde se nic nedělá s okolními zuby, do kosti v místě chybějícího zubu se zavede implnatát a na něj korunka-záleží na množství kosti jak přesně bude průběh a délka hojení probíhat)

Je nutné podbrobné vyšetření, kde se určí aktuální nabídka kosti a tedy i optimální řešení konkrétní situace.
V případě zájmu můžete kontaktovat naši recepci a domluvit si konzultaci na našem pracovišti.

S pozdrvam,
Dr.Péková-stomatolog
Asklepion-klinika a institut estetické medicíny
číslo na recepci: +420 234 716 400

13.3.2012 17:36

právě problém je i v tom že mám obě 1 jako korunky od 11 let....

13.3.2012 17:51

příliš Vám teď nerozumím. Můžete mne nadále kontaktovat emailem?
Děkuji

Dr.Péková
pekova@asklepion.cz

13.3.2012 18:01

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?