Dobry den pane doktore, je mi 29 let,mam zvysenou kazivost a tenkou sklovinu.Horni zuby jsou tesne u sebe,nektere pres sebe.Horni rezaky mam obrousene a mam korunky.Po dotazu zda bych mohla mit keramicke mi bylo receno ze mam na to malo mista v ustech,je to mozne?Na stolickach a trenovych mam stare cerne blomby,chtela jsem je vymenit za bile blomby,ale lekar mi to nechce udelat ze to nejde poradne vysusit pri me zvysene tvorivosti slin.Je pravda,ze cerne blomby jsou nezdrave?jsem z toho nestastna,co se svymi zuby.dekuji za odpoved
Málo místa na keramické korunky?
(Diskuze k tématu Zubní implantáty)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Basic member |
Olomouc
Počet příspěvků: 19
Dobrý den.
Máte hodně problému najednou a mnohdy musí stomatolog řešit Vaše zuby za cenu kompromisu. Rozhodně celou situaci nemohu zhodnotiti dokonale, když jsem neviděl Váš chrup, ale z toho co píšete, že máte zuby blízko sebe trochu vylučuje keramiku, neboť tam není místo na tu masu té keramiky, ale korunky vypadají také pěkně pokud je laborant šikovný.
Chcete bílé plomby, ale ty při aplikaci potřebují 100% sucho a to ve Vašem případě nelze - stomatolog může předělat za použité skloinermního cementu - cement není tak pěkný jako bílé plomby, ale je alespoň bílý, oproti amalgámu. černé amalgámové plomby jsou nezávadné, kdyby ne, tak by se nesměli vůbec používat ve zdravotnictví. Určitě sbírejte informace, zkuste si domluvit konzultaci ještě u jiného zubaře na ty korunky, může ukázat fotografie prací. Přeji Vám hodně štěstí.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobry den pane doktore,dekuji za Vasi odpoved.Byla jsem v Canade,kde mam rodinu a tam stomatologove rekly memu stryci, ze pokud chce zit at si necha vymenit amalgamove plomby, ktere ma.Jiny lekar z ameriky rika,ze je to kov a uvolnuje skodlive latky a ty polykame.Maji se alespon menit kazde 2roky.Myslim,ze pro mlade lidi se nehodi tyto cerne plomby.Pri usmevu jdou na krccich videt.Doufam,ze najdu lekare,ktery me pomuze se jich zbavit a mit pekny usmev.Pekny den
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 25
Dobrý den,
z estetického hlediska jsou bílé plomby samozřejmě lepší než černé. Pokud si je chcete nechat vyměnit, není to nic složitého. Objednejte se na stomatologické klinice a sdělte své přání panu doktorovi. Tento výkon poskytují všechny včetně té naší. Eva Tvarohová, provozní manager
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 25
Dobrý den,
zda jsou černé plomby nezdravé, se zatím nepodařilo prokázat a to se o to snažilo poměrně hodně lidí. Samozřejmě zůstává nějaký prostor pro nejistotu, ale je podle mého opravdu velmi malý. Alespoň z hlediska toho, co je dnešní věda schopna prokázat. Co se ale ve studiích zabývajících se amalgámem prokázalo, bylo to, že jejich trvanlivost je s největší pravděpodobností větší, než u bílých výplní. Tedy pokud se bavíme o situaci s nedokonalou hygienou, jako např. u dětí (jednalo se konkrétně o děti z Portugalska a New Hampshire). což bude asi i Váš případ - čímž se dostáváme ke zvýšené kazivosti.
Zvýšená kazivost je v naprosté většině případů důsledkem nedokonalého čištění zubů - je nutné je čistit jak normální kartáčkem, tak se také zabývat mezizubními prostory - tedy budď mezizubními kartáčky nebo nití. Osobně preferuji mezizubní kartáčky. K tomu je ale nutné, aby se o tom s Vámi někdo pobavil, ukázal Vám co a jak a také vybral vhodnou velikost mezizubních kartáčků. Profesně se tím zabývají nejen zubní lékaři, ale také dentální hygienistky, což pro Vás může také být volba.
Co se týká keramických korunek - domnívám se, že na ty je času dost a rozhodně nemá cenu je zhotovovat, dokud není v pořádku čištění zubů a hygiena celkově.
Jako první byste se tedy měl objednat u dentální hygienistky,a na základě konzultace s ní pokračovat v řešení Vašeho problému.
Jan Streblov
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobry den pane doktore,myslim,ze jsem se spatne vyjadrila.Zuby si cistim pravidelne 3 denne kartackem i mezizubnim.K lekari chodim pravidelne co pul roku.Kazy nemam.Spoustu cernych plomb,ktere mam na vsech zubech i na krccich mam z detstvi kdy v dusledku castych angin a uzivanim penicilinu se chrup zhorsil.Taky dedicne.Cerne plomby na krccich jdou videt i pri usmevu.Jsem si jista ze nekdo mi muze udelat pekny usmev.
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 7
Dobrý den. Bližší léčebný plán lze určit až po individuální konzultaci, ale už teď bych v první řadě doporučil dentální hygienistku a léčbu akutních kazů. Teprve poté a po důkladném naplánování se může zhotovovat protetika. S keramickými korunkami by dle mého názoru neměl být problém. Pokud se týka bílých výplní, většinou nějaké řešení najdeme. Zdůrazňuji, že jde o náročnou léčbu, jak z hlediska času a financí.
s pozdravem MUDr. V. Hrubý
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?