Nesnášenlivost protézy

(Diskuze k tématu Zubní implantáty)

Nesnášenlivost protézy

Je mi 44 let,mám asi tak týden udělanou celkovou protezu horního chrupu,dělá mi problémy ji vůbec udržet v puse/silná dávivost/,mluvení,jezení to vůbec nejde.Poradte mi prosím kam se obrátit o pomoc.Děkuji

16.5.2007 13:17

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na zubní miniinplantáty / 16.5.2007 13:17

Dobry den, s protezami muze byt tato potiz. Pokud byste chtel prifixovat zuby nastalo ci stabilizovat protezu, nejlspsim resenim by byly samozrejme implantaty. O jejich vhodnosti a pripadnych potizich si muzeme promluvit na vstupni konzultaci. Preji pekny den. MUDr. Martin Miksovsky, GHC Praha

16.5.2007 14:10

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na zubní miniinplantáty / 16.5.2007 13:17

Dobry den. Na celkovou nahradu jste jeste mlada, proto doporucujeme reseni pomoci implantatu 6-8 v horni celisti, dle stavu Vasi kosti. Dulezite je, jaky bude nalez na RTG. Pote se na implantaty nasadi fixni mustek. V pripade zajmu volejte Dr. Horaka na 220 511 225. PEM

17.5.2007 13:13

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: zubní miniinplantáty

Mám stejný problém dávivost, moje zubní lékařka mi veškerou činnost s totální snimatelnou horní protézou prováděla s anestetickým sprejem. Po zhotovení zubní náhrady mě řekla, že si na ni musím zvyknout a anestetický sprej mi odmítla předepsat. Tak že nemohu protézu strčit do úst.Co teď? jsem bez zubů a 200 000,-Kč na zhotovení implantátu jako ID se ZTP nemám. Jsem bez zubů a bezradný. Pepa

28.8.2011 14:12

Kvalitní  (7)    Nekvalitní  (0)
RE: zubní miniinplantáty

Dobrý den pane Pepo, Váš problém se dá spolehlivě vyřešit pomocí čtyř kulových monoimplantátů.V těle protézy pak jsou zapolymerovány t.z.v.matrice, které umožní fixaci snímacích zubů s monoimplantáty.
Protéza se nazývá hybridní, má redukované patro, takže Vás nedráždí a vyndáte ji jen když potřebujete,například z hygienických důvodů.
Spolehlivě drží na dásňovém výběžku,atˇ již se jedná o dolní nebo horní čelist. Cena těchto čtyř monoimplantátů je 20 tisíc Kč.
K tomu je třeba přičíst cenu hybridní protézy,která včetně čtyř matric činí 5 tisíc Kč. Zákrok se provádí během třiceti minut ve spolehlivé lokální anestezii,takže necítíte vůbec nic.
Pro více informací můžete volat na telefon: 603 81 25 83 nebo pevnou linku 519 431 155. MUDr.Kotek Zdeněk, Zubní ambulance Kobylí

4.10.2011 19:20

Kvalitní  (13)    Nekvalitní  (0)
zubní inplantáty

Dobrý den. Kolik by stála výměna všech zubů za zubní inplantáty? Tzn. zbavení původních + zavedení nových (inplantátů).Děkuji Větrovský

29.1.2012 16:22

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (2)
RE: zubní inplantáty

Dobrý den,
výměna všech zubů za implantáty a nové můstky je opravdu poslední možné řešení. Detailní rozpočet a plán je možno stanovit až po pečlivém vyšetření. Řádově se cena tak velké práce pohybuje ve stovkách tisíc korun.
MUDr. Jan Bjaček,EsthéDent,Na Příkopě 17,Praha

30.1.2012 18:43

RE: zubní inplantáty

dobrý den.je mi 37 let a mám velmi špatné zuby.hodně mi jich vypadalo.chtěla bych si nechat udělat protézu nebo na pevno.zajímala by mně cena a jestly by jste mi poradil kde v plzni ve středu města je stomatolog který mi pomůže.děkuji hanka

1.2.2012 12:39

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)
RE: zubní náhrady

Dobrý den.Prosím mám fobii ze zubních lékařů.Taky se to značně projevilo na mém > chrupu.Je mi 47 let,nemůžu se ani usmát,stydím se,můj chrup je hodně > poškozený.Mám opravdu hodně velký strach,který se nedá překonat,je problém i s > vyšeření chrupu,tak bych se chtěla zeptat zda je možné v anestezii chrup vytrhat > a nasadit takzvanou zubní náhradu.Dočetla jsem se na Vašich stránkách o > snímatelných zubních náhradách deflox.Chtěla bych informaci zda zákrok a tyto > zubní náhrady hradi VZP.Pokud ne tak na kolik by celkové vyšetření,plná > anestezie a zubní náhrady deflox horní i spodní čelisti vyšla a zda by bylo > možno na splátky a v jakých částkách.Chtěla bych se hezky usmát,bez nějaké > kontroly nad sebou,že mám vážně poškozený chrup.Jsem z Moravskoslezského kraje.Děkuji

30.1.2012 15:30

RE: prosím a radu

Dobrý den je mi 22.. Mám teď problémy se zuby s dřívějšího zánětu a zanedbání zubní hygieny(má vina). Momentálně docházím k zubařce a už mám vytrhlé 3 zuby a zítra nejspíš následuje další trhání, páč mi to bolí jako blázen... Už jsme se radila s přítelem a jsem schopná podstoupit i to že se mi vytrhaj zbylé zuby horní jelikož i vzhledově nejsou hezké některé mrtvé(šednou)Takž pokud nebudu mít zuby nechci tzv.klapačky ale zuby na pevno. Kolik by mě asi stálo celé horní patro nových zubů když nebudu mít své kořeny a popřípadě i dolní?myslíte že bych se vešla do 100 000.-jelikož jsem drobná a mám i menší čelist? Děkuji

2.4.2012 12:12

RE: prosím a radu

Dobrý den,
je těžké posoudit v jakém stavu se Váš chrup nachází a jestli je opravdu v tak kritickém stavu jak se domníváte. Je možné, že Vaše zuby jsou poničené natolik, že je již dále nejde využít a je třeba je nahradit implantáty, ale také je možné,že jste se jen zalekla a hledáte "snadné a rychlé" řešení z obtížné situace.
Každý vlastní zub má velkou cenu a je škoda se ho zbavovat pokud to není nutné a pokud Vám nevyhovuje esteticky je možné ho opatřit fasetou či korunkou. Každopádně bych Vám doporučovala Váš problém důkladně konzultovat s Vaší zubní lékařkou nebo jiným lékařem.
S pozdravem
MUDr Dagmar Korelusová

16.4.2012 19:19

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?