Anestezie - plombování

(Diskuze k tématu Zubní výplně)

Anestezie - plombování

Dobrý den, mám problém. Po běžném ošetření zubu - přesněji injekce, vrtání a plombování mě bolelo místo ošetření 14 dní a pak bolest odezněla. Od té doby ale nemůžu pořádně otevřít pusu. Mám pocit, že za to může injekce, kterou mě zubař píchnul. Prosím o radu co s tím?

25.10.2010 09:25

Probíhá odesílání formuláře

RE: Anestezie - plombování

Dobrý den, někdy se stává, že místo ošetření potažmo plombovaný zub, po zákroku bolí, zvláště pokud se jedná o hlubší kaz. U každého je tato doba individuální, ale pokud Vás již zub nebolí, nová výplň se tzv. "usadila" a mělo by to být v pořádku. Váš zubní lékař by ale měl v příští návštěvě provést zkoušku vitality, aby bylo zřejmé, že zub je v pořádku. Co se týče zhoršeného otevírání úst, může to být komplikace po injekční anestesii, např poranění svalu jehlou, ale tato nebývá trvalá. Zkuste ústa pravidelně postupně rozcvičovat. Kdyby se Váš stav nezlepšoval, můžete navštívit kloubní poradnu, která bývá většinou součástí stomatochirurgických pracovišť.

25.10.2010 17:28

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Anestezie - plombování

Dobrý den,

po aplikaci anestezie mohou nastat komplikace jako např. trvalé znecitlivění, brnění atd. Nedostatečné otevírání úst může způsobit poranění při aplikaci anestezie, hematom atd. Pokud u Vás obtíže přetrvávají, navštivte zubního lékaře k podrobnějšímu vyšetření.

S pozdravem,
MUDr. Dandová

26.10.2010 15:37

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?