Mezera mezi zuby- operativní léčba?

(Diskuze k tématu Zuby hezčí než vlastní aneb začněte se zase smát)

Mezera mezi zuby- operativní léčba?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli lze odstranit skvírku mezi předními zuby operativně aniž bych musel mít rovnátka na pevno. Děkuji Martin Miko

25.2.2011 22:25

Probíhá odesílání formuláře

RE: Mezera mezi zuby- operativní léčba?

Bez řádného vyšetření, RTG, vyšetření mezičelistních vztahů, popř. laboratorního posouzení, nelze na Váš dotaz seriózně odpovědět. S pozdravem za Stomat spol.sr.o. MUDr. Ciboch (info@stomat.cz, www.stomat.cz)

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

26.2.2011 06:51

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, co se týče Vašeho dotazu, záleží hlavně na původu škvírky. Pokud je to od jakživa vzniklá mezera(tzv.diastema) lze vyřešit někdy pouze výplněmi, někdy nutno použít estetické fasety. V případě vzniklé mezery mezi zuby z příčiny parodontitidy(nesprávně nazývané parodontózy), což je vlastně ústup dásně, lze v některých případech zasáhnout plastikou dásně a mezizubní prostor s né 100% úspešností "zaplnit". Defekt je samozjmě utno opět vidět a zjistit příčinu, následně navrhnout řešení. Na základě toho bych Vám osobně doporučila konzultaci na naší klinice EsthetX, kde celou situaci posoudí některý z našich odborníků. S pozdravem, Eva Tvarohová-manager provozu, EsthetX

28.2.2011 15:19

Dobrý den, v jakých cenových relacích se takové výplně, popřípadě estetické fasety pohybují...?

28.4.2012 16:19

Vážený pane Miko,
ano to opravdu lze, ne vždy ale je to ta nejlepší volba. Kromě rovnátek to lze řešit hned několika způsoby: dostavbou kompozitem, keramickými fazetami či rovnou korunkami. Při rozhodování hraje roli především stav zubů, velikost mezer, skusové poměry, vaše estetické nároky atd..
S pozdravem MUDr. Jiří Tritthart

28.2.2011 16:55

RE: celková rekonstrukce zubů

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat k zubaři sice chodim ale na předních zubech mám korunky vzadu zuby vytrhané myslim si ,že je to na celkovou rekonstukci chrupumužete mi informačně říct jak by to bylofinančně nákladné? A ještě mám dotaz pokud chybí zuby je možné ,že se mi bortí čelist nebo si sedá moc tomu nerozumim Děkuji Petra

22.5.2012 09:44

Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?