Dobrý den, strašně se stydím a cítím trapně ale už jsem zoufalá. Po zkušenosti se zubaři z dětství, mám nyní strach, ale opravdu panický strach ze zubařů, což vyústilo až v to, že jsem dobrých 10let žádného zubaře nenavštívila. Letos mně bude 20 let, ale stačí mně slyšet slovo zubař a ihned se mně sevře hrdlo a zpotí ruce, nedokážu si představit, že bych zubaře navštívila - nejspíše bych z čekárny utekla. Už mám ale zuby v katastrofálním stavu - kaz mezi předními zuby, stoličky už mně chybí úplně (obávám se, že mně nevypadly, ale že se mně úplně zkazily), jeden zub se mně postupně díky kazu úplně "rozdrolil" a vynikl tak další zub, který je zkažený (už se ani neusmívám, jelikož by si toho mohl někdo všimnout). Jsem opravdu zoufalá - s takovýma zubama, by mě už snad ani nikde neošetřili a tady u nás v našem malém městě bych ani k zubaři nešla - hlavně proto, jak se strašně stydím, že by se to mohlo i rozkřiknout. Nejvíce se bojím, nějakého závažného onemocnění, díky mé blbosti a zanedbání povinných návštěv u zubaře a také toho, že mně vypadne některý, ze předních zubů - to už bych se asi úplně zhroutila. Nejspíše bych potřebovala aby mně někdo zuby spravil v celkové narkóze a nejlépe všechny najednou. Ptám se tedy, jestli víte o někom na Vysočině (nejlépe Jihlava nebo Třebíč), kdo tento zákrok provádí a jaká je + - cena. Děkuji mnohokrát.
Fóbie ze zubaře
(Diskuze k tématu Zuby hezčí než vlastní aneb začněte se zase smát)
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
To co popisujete jsem prožila i já ale o mnoho let více strachu. Žít v takovém strachu je opravdu nesnesitelné, ale řešit se to musí, protože se to bude jen a jen zhoršovat. Vím o čem mluvím, protože po 20ti letech, kdy jsem panickou hrůzu ze zubaře prožívala, mám za sebou. Našla jsem toho nej nej človíčka ke kterému nyní chodím naprosto bez problémů, protože má cit a pochopení. Pokud vím, pacienty přijímá stále. Já k němu dojíždím a stojí to za to. I kdyby byl nevím kde, tak bych dojížděla, protože má zlaté ruce i srdce!
návštěvník
Počet příspěvků: 1
ahoj jmenujise Jana .mam zuby v takovem stavu ze se to anineda popsat jsem od Jihlavy a mam problem take sehnat nejakeho zubare.Chodila jsem dlouho k zubarce v Jihlave ale ona me objednavala po mesici a jeste ke vsemu mi delala strasne malo v puse a zuby se kazi a kazi,uplne jsem na ni zanevrela a uzmi chybi tri zuby ve predu,mam dvouletehosyna a uz ani nemluvim z lidmi jak koukaj tak az nekoho najdes tak mi dej vedet i ja kdyz nekoho sezenu tak se ozvu a taky jelikoz mame stejnx problem tak si muzeme sednout na kafco a pokecat ,jestli chces ,Je fajn probrat to s nekym kdo ma stejny problem .Me je 28 let a odesla jsem od chlapa a ted mam problem se se zuby seznamovat tak budu rada kdyz mi pisnes na mail loprina@seznam.cz.ahoj a drz se pa Jana
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?