Dobrý den,chci se zeptat když se mi postupně odlámala stolička vzadu až do nynější velikosti cca 30% zubu,je nutné ten zbytek vytrhnout a zasadit implantát?Zubařka mi řekla že je zbytečné to trhat když se dá ten zub zachránit.A ještě dotaz-když si u zubaře vyžádám celkovou narkózu(ať už u jakéhokoliv zákroku),je doktor povinen mi vyhovět?Strach je totiž silnější než bolest.PROSÍM O ODPOVĚĎ,NEVÍM KDE JINDE SI NECHAT PORADIT.PŘEDEM DĚKUJU.
Odlámaná osmička-vytrhnout nebo zachránit?
(Diskuze k tématu Zuby hezčí než vlastní aneb začněte se zase smát)
Ondra
1.8.2008 07:27
Probíhá odesílání formuláře
M-DENT - Privátní zubní ordinace doktora Majera
Praha
Počet příspěvků: 37
| Basic member |
Počet příspěvků: 37
Dobrý den. Pokud se správně ošetří kořenové kanálky a správně provede následné ošetření, není důvod tam zub nenechat. Pokud je zub závažně poškozen - je ho potřeba určitě vytrhnout.To vše se dá však posoudit až v ordinaci. Co se týče celkové narkózy, tak žádná povinnost zde neplatí.
1.8.2008 08:22
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Dobrý den.
V případě,že zub se dá zachránit-vyčistí se kanálky,zhotoví kořenová nástavba a následně korunka,pak není nutné jej extrahovat.
Co se týká celkové anestezie,lékař Vám vyhoví,pokud má oprávnění a provádí tento typ výkonu.
8.8.2008 20:30
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení? Soutěž