Dobrý den, je prosím časově omezená délka zavedené cévky do močového měchýře, aniž by hrozilo nějaké poškození organismu - např. zánět atd. Můj otec byl převezen z chirurg. odd. do rehabilitačního sanatoria na doléčení (dg. štípnutý 12. obratel), takže klidový režim, chůze jen s rehabilit. sestrou, a má zavedenou cévku už 12. den. Není to už dlouho? Již někdy dříve měl cévku kratší dobu a měl pak zánět moč. měchýře. Díky
Časové omezení délky cévkování?
(Diskuze k tématu Cévkování)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, z důvodu omezení rizika vzniku infekce by měla být cévka vyměňována zhruba každý 3. týden, případně častěji u rizikových nemocných.
Dobrý den,
cévku je možno mít zavedenu do močového měchýře dlouhoudobě s pravidelnými výměnami po cca 4 týdnech. Je ovšem otázkou, zda je nutné cévku tak dlouhou v měchýři ponechávat. To ovšem závisí na rozhodnutí buď ošetrujícího lékaře v rehabilitačním centru nebo urologa, který otce vyšetří.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Také mám dotaz, maminka je na ARU a má k noze přišité do kůže přechodky hadiček na cévkování. Nepřijde mi to normální, nepřeje si abych se ptala sester. Jen naznačovala ať tam nikomu nevěřím a že jsou na ni zlí. Nevím, jsem z toho zmatená.
Je tedy opravdu možné,aby to mohla mít takhle přišité k noze?
Děkuji Iva K.
Komerční sdělení: Čeká vás urologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete podpořit nekomplikované hojení?