Dobrý den, jsem v 20tt a při screeningu výv.vad gynekolog nalezl hydronefrozu vlevo I.st. bez redukce kůry, objednal mě za 3 týdny a oznámil, že pokud to dosáhne V.st., tak mám možnost ukončit těhotenství. Taky řekl, že to může zmizet. Na internetu jsem něco našla, ale chci se hlavně zeptat, jak vážná je to vada a zda je opravdu nutne při dosažení V.st. ukončit těhotenství. Moc děkuji
Hydronefróza u plodu
(Diskuze k tématu Léčba hydronefrózy zavedením JJ stentu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, podle mého názoru bylo sdělení vašeho gynekologa dost nešetrné.Přerušení těhotenství je vždy rozhodnutí ženy, ať je nález gynekologů jakýkoliv. Na to pamatujte. Ohledně závažnosti vady- při rozvinuté hyronefróze hrozí postupná devastace ledviny, avšak dítě může žít normální život i s jednou ledvinou.Uvažovat o interrupci při hydronefróze I. st. mi připadá velmi předčasné, často takovéto nálezy spontánně mizí, sama mám ve svém okolí několik takovýchto případů. Kromě toho je zde možnost operačního řešení, u vybraných případů i před narozením miminka. Buďte v klidu a zbytečně se nestrachujte předem, myslete pozitivně.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Moc děkuji za uklidňující odpověď. Přeji krásný den.
Komerční sdělení: Čeká vás urologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete podpořit nekomplikované hojení?