Pálení po pohlavním styku

(Diskuze k tématu Léčba zánětů močových cest)

Pálení po pohlavním styku

dobrý den ,mam problémy s opakujícími se záněty moč.cest,které se objevují v závislosti na pohl.styku,mám teď stálěho partnera a po každém styku tak za dva až tři dny začnu cítit palení v moč.trubici..někdy to přestane do druhého dne ale jndy mam v moči krev a tak si hned beru nitrofurantoin který mi doporučila doktorka,ale za poslední čtyři měsíce ho beru snad už po čtvrte..nevíte co s tím? nikdy sem tohle neměla.může být problém i v partnerovi nebo kde? já nevím co mám dělat..děkuji za odpoveď Marty

16.11.2011 14:37

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pálení po pohlavním styku

Dobrý den,

záněty močového měchýře se u některých žen mohou skutečně objevovat v návaznosti na pohlavní styk, přesně tak, jak to popisujete. Není to způsobeno přenosem bakterií od partnera, ale překrvením sliznic při styku.

Jednou z možností je brát si lék ihned po styku a ne až při začátku potíží. Ale bez vyšetření vám mohu těžko přesněji poradit.

S pozdravem Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc.

22.11.2011 17:14

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za odpověď.Jsem již objednaná na vyšetření. Ještě bych se chtěla zeptat, jak je možné, že se mi to předtím vůbec nestávalo a až teď a dá se nějak předejít tomu překrvení? Protože to bych mohla nitrofurantoin brát uz napořád.

23.11.2011 13:12

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý večer,

na to skutečně není takto možné odpovědět, v organizmu se prostě občas něco změní, ale podrobněji snad až při návštěvě.

S pozdravem Prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc.

24.11.2011 10:23

Dobrý den, mám podobný problém, hned druhý den po pohlavním styku mám pocit pálení a svědění. Partner je na tom stejně, jen se "drbe" hned po styku. Byla jsem již několikrát na vyšetření, které nic neprokázalo, několikrát jsem zaváděla vaginální tablety na přeléčení. Výsledky žádné. Je možné, že máme na sebe s partnerem "alergii"? Děkuji za odpověď ..Karolina

27.1.2012 22:38

Dobrý den,

těžko se k tomu takto vyjádřit, alergie se mi nezdá příliš pravděpodobná. V tomto případě by se příznaky neměly objevit při chráněném styku.

S pozdravem Prof. MUDr. Marek Babjuk CSc.

30.1.2012 10:21

Pálení močové trubice po sexu u muže

Mám nového přítele s nímž mám občasný pohlavní styk, tak 1x za 14 dnů. Bohužel ho většinou druhý den po nechráněném sexu začne pálit uvnitř močové trubice a musí se léčit (např. macmiror), jinak problémy neustoupí. Ac´já jsem bez problémů, nechala jsem se vyšetřit, jestli nemám v pochvě nějakou skrytou infekci, vše bylo negativní. Po kratším sexu se problémy neprojeví, ale vždy po delší souloži. S předchozí partnerkou podobné problémy neměl. Čím by to mohlo být? Myslíme si, že to bude zřejmě reakce na moji odlišnou vaginální mikroflóru. Lze to nějak řešit? Kromě použití kondomu...Děkuji moc za odpověď.

16.2.2012 07:52

dobrý den, v životě jsem neměla zánět močového měchýře až ted poprvé před rokem a ted během pul roku už potřetí :-( mám předepsaný Nitrofurantoin- ratiophram na přeléčení vždy po pohlavním styku, jenže problémy žádné dlouho nebyly tak jsem se rozhodla že je vysadím abych se necpala nezdravými antibiotiky. A hned asi druhý den po pohlavním styku mám potíže a při močení mě to pálí... nevim esi si ten Nitrofurantoin mužu jen tak vzít, ale na urologii se bojím znovu jít kvuli cévkování. Partnera mám stálého.. Je možné že to je způsobeno náruživým sexem? Doktor mi doporučil abych si vždy po styku zašla na záchod,a to také dodržuji. Nevím kde je chyba :-( Prosím poraďte...nechci dopadnou tak že budu pořád brát jenom antibiotika. Předem Děkuji

28.2.2012 23:44

Dobrý den,
opravdu je možné, že se objeví obtíže po mechanickém podráždění močové trubice a dna močového měchýře po pohlavním styku, ale pokud obtíže neustupují ani při používání Nitro-furantoinu, doporučuji se neobávat a lékaře navštívit. Je vhodné ev. vznikající infekci močových cest léčit zavčasu. Ne vždy je při tom nutné odebírat moč na vyšetření přímo cévkou z měchýře.

S pozdravem a přáním zdraví, MUDr. Libor Zámečník - TH klinika Praha

29.2.2012 14:34

Obecně jsou nejlepší brusinky. Vyzkoušejte sirup z brusinek (já jsem si ho koupila v bylinný lékárně) a nebo můžu doporučit brát GS Brusinky. Já ho doporučuji svým kamarádkám a zatím každá si ho pochvalovala.

24.5.2012 15:42

Komerční sdělení: Čeká vás urologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete podpořit nekomplikované hojení?