Dobrý den, byla mi doporučena operace zvětšené prostaty. Dočetl jsem se na internetu, že TURP se provádí elektricky nebo laserem. Nedočetl jsem se ale, v čem je rozdíl pro pacienta (kromě toho, že za laser se platí). Je operace laserem méně bolestivá, nebo hojení kratší? Děkuji za více informací. Pešina
TURP laserem
(Diskuze k tématu Transuretrální resekce prostaty (TURP))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zlatý standard v léčbě BHP (zvětšené prostaty) je TURP. Délka hospitalizace 4 dny. Operace laserem je stále ve vývoji, stále není jasné, které druhy laseru jsou pro operaci prostaty nejvhodnější, proto je také celá škála různých laserových přístrojů s různými účinky. Výhodu má tento výkon u pac. starších, rizikovějších, vzhledem k menším krevním ztrátám, hojení je stejné jako u TURP, nicméně iritační obtíže jsou často velice dlouhé oproti TURP. U některých typů laseru také není následně žádná histologie (veškerá tkáň se spálí a odpaří) a tak nevíme, zda v prostatě nebylo také nádorové ložisko.
Rozhodnutí o výkonu je třeba důkladně probrat se svým urologem a poté se společně rozhodnout.
Hezký den
www.urosante.cz
Komerční sdělení: Čeká vás urologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete podpořit nekomplikované hojení?