TURP laserem

(Diskuze k tématu Transuretrální resekce prostaty (TURP))

TURP laserem

Dobrý den, byla mi doporučena operace zvětšené prostaty. Dočetl jsem se na internetu, že TURP se provádí elektricky nebo laserem. Nedočetl jsem se ale, v čem je rozdíl pro pacienta (kromě toho, že za laser se platí). Je operace laserem méně bolestivá, nebo hojení kratší? Děkuji za více informací. Pešina

7.8.2009 13:20

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na TURP laserem / 7.8.2009 13:20

Zlatý standard v léčbě BHP (zvětšené prostaty) je TURP. Délka hospitalizace 4 dny. Operace laserem je stále ve vývoji, stále není jasné, které druhy laseru jsou pro operaci prostaty nejvhodnější, proto je také celá škála různých laserových přístrojů s různými účinky. Výhodu má tento výkon u pac. starších, rizikovějších, vzhledem k menším krevním ztrátám, hojení je stejné jako u TURP, nicméně iritační obtíže jsou často velice dlouhé oproti TURP. U některých typů laseru také není následně žádná histologie (veškerá tkáň se spálí a odpaří) a tak nevíme, zda v prostatě nebylo také nádorové ložisko.
Rozhodnutí o výkonu je třeba důkladně probrat se svým urologem a poté se společně rozhodnout.
Hezký den
www.urosante.cz

8.8.2009 12:05

Kvalitní  (14)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás urologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete podpořit nekomplikované hojení?