Kalná moč

Kalná moč

Gembird  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
Dobry den mam takovej problem.Už delší dobu mam problem s močením cca(3,1/2roku)je mi 24 let.Muj problem začal takto: Jedou me muj doktor poslal na urologii s vytokem z mocove trubice ale problem s mocenim zadny.Nasadily mi plno antibiotik behem par mesicu cca 6.Vytok zmizel ale po mesici se opet vratil tak jsem sel znova na urologii a tam mi predepsali antibiotika Nitrofuration Retard. A to se mi stalo osudnym Pri brani pate tobolce jsem zacal mit velke svedeni v konecniku ktere trvalo 3 dny takove svedeni bych nikomu nepral pak svedeni zmizelo ale zacal jsem mit v konecniku smerem k prostate takove teplo jako bych mel ve strevu horecku a do tejdne jsem zacal mit velky problem s mocenim.Pri styku s partnerkou jsem mel sperma nazloutle a tlacila me prostata jakoby nemohlo sperma poradne ven.Kdyz jsem to svimu urologovi rikal tak mi rek ze to mam vsugerovany tak jsem se nastval a prestal jsem tam chodit no a zanedbaval jsem to ale dneska jsou potize horsi a horsi.Vsim jsem si uz pred delsi dobou ze s moci neni neco v poradku byla strasne kalna ale pri dalsim mocenim byla moč zase čira tak jsem si řikal že se mi to asi zdalo a tedka nedavno jsem si zase všim že moč je kalna tak jsem šel k doktorovi(obvodnimu) a řikal jsem mu to tak mi dal skumafku až se mi to oběvi tak že mu to mam přinest.obevilo se to moč jsem přinesl a druhej den jsem šel pro vysledky a zjistili mi že mam v moči červene a bile krvinky ale že moč byla moc kalna tak nešlo ohodnotit kolik bakterii tam bylo tak mi předepsal Doxybene na 20 dni a po dobrani mam v rozmezi 3-5 dnu donest moč na kultivaci.problem neustoupil ale moč byla čista. tak jsem mu řikal že tu moč nemam kalnou pořád ale jednou za 5-7 dni no a on řekl že nemuže nic delat kdyz byla sterilni.Dneska ta moč byla zase kalna tak jsem tu moč zase odebral do dvou skumavek treti mam prazdnou počkam až kal spadne a cistou moč preliju do třeti skumavky aby šlo ohodnotit zda tam jsou bakterie.Podle meho se nejedna o bakterialni puvod ale spiš o deformaci prostaty od tlusteho střeva protože mam i problem už se stolici respektive se střevem od konečniku k prostatě krev ve stolici nemam ale nekdy mam stolici placatou někdy na bobky a posledni dobou mam problem když si sednu tak se mi jakoby sevře konecnik a neprijemnej pocit ve vnitr konecniku a teplo.A prijde mi že strevo tlaci na prostatu proto mam potiž s močenim rano když vstanu tak močeni docela jde pač mam močovej mechyr plny tak nemusim tolik tlačit abych se vymočil ale močak mě jakoby boli až picha.po vymočeni necitim žadnou ulevu ale furt jako by bylo vše v jednom taženi byl jsem i na urodinamice a močak mam v pořádku už jsem z toho i unavenej celkově.Jsem obědnanej na klonoskopii tak uvidim co tam najdou ale myslim si ze lepši by bylo udělat vyšetřeni CT nebo rengen aby se potvrdilo ze střevo tlači na prostatu.Kdyz jsem to řikal doktorovi tak řekl že je to nakladny a že mě na to nepošle.jde i si tam zajit a zaplatit to ze svoji kapsy?nebo musim mit na to doporuceni? předem dekuju za odpověd a doufam že mi nejak pomužete A.P
Prof. MUDr. Marek Babjuk CSc.  |  Basic member  |  Klinická onkologie  |  Praha
  • 20 odpovědí
Dobrý den,

na Vaše otázky je skutečně těžké takto teoreticky odpovědět bez vyšetření. Ve své praxi jsem se několikrát setkal s podobným stavem, kdy byla u muže v určitých intervalech moč zkalená a kdy měl muž podobné potíže - musím říci, že bylo vždy velmi obtížné dobrat se příčiny a léčba byla poměrně dlouhodobá. Nejsem si jist, že vysvětlením může být nějaký vliv střeva (byť to samozřejmě vyloučit nemůžu) - pocity souvislosti se střevním tlakem mohou být způsobeny blízkým uložením a nervovým zásobením obou orgánů. Potíže spíše nějakým způsobem vycházejí z prostaty.Také si myslím, že samotné CT věc nevyřeší, jeho indikace by spíše měla vycházet z dalších vyšetření.

Z mé zkušenosti obvykle na podobné stavy není rychlé a jednoduché řešení. Spíše je třeba pečlivě a systematicky pacienta vyšetřit a postupně se snažit potíže odstraňovat. Je to většinou věc určitě trpělivosti ze strany lékaře i pacienta.

Osobně bych vám doporučil najít si urologa poblíž místa bydliště, kterému budete důvěřovat a který se vám bude ochoten systematicky věnovat.

S pozdravem Prof. MUDr. Marek Babjuk CSc.
Mima  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Mam problem pri močení ma páli v konečniku, niekedy mam aj zakaleny moč. Chcela by som vediet či neide o nejakú infekciu...Trva to už týžden a pol tak mala by som ist ku gynekologičke ?