Bušení srdce-skrytá srdeční vada?

(Diskuze k tématu Arytmie)

Bušení srdce-skrytá srdeční vada?

Dobrý den,
V rodině jsme již měli onemocnění srdce, kdy můj dědeček musel podstoupit operaci, moje maminka má arytmii. Už delší dobu si všímám, že před spaním, kdy ležím, pocítím v těle divné zabušení srdce, nevím přesně jak to popsat, ale v té chvíli mnou projede takový "výboj"jako když se leknete, přitom jsem už dávno v klidové stavu. než usnu se mi to stane i 4x, přes den sem si ničeho podobného nevšimla. Na EKG sem byla před 3 lety (před augmentací prsou)a vše bylo v pořádku, tlak mám normální (dříve spíš nízký) a žádnou arytmii podle doktorky nemám. Nijak mě to neomezuje, nebolí, ale spíš mám obavy o nějakou skrytou vadu srdce.Nepřipadá mi to normální, když se jste naprosto v klidu a srdce vám jednou zabuší tak silně,jakoby chtělo vyskočit a pak je zase v klidu. Ještě snad mohu dodat, že je mi 24 let, děti nemám a jsem kuřák (asi 5 cigaret denně)
Děkuji za Vaši odpověď a Váš čas.

Silvie S

22.11.2008 22:12

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Bušení srdce-skrytá srdeční vada? / 22.11.2008 22:12

Dobrý den.Je mi dvacet let a mám přesně to samé co jste tu popsala.Stává se mi to občas a to když jsem v klidu. rychlé zabušení jakoby zavibrování srdce jnak mám vše v pořádku co se týče poslechu srdce tlaku a podobně.A kuřák nejsem.říkala jsem to mému příteli který mi řekl že se mu tohle občas stává také. Mejf

12.1.2010 20:05

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Bušení srdce-skrytá srdeční vada? / 22.11.2008 22:12

Dobrý den, krátké zabušení či přeskočení srdce se vyskytuje často i u zdravých lidí. Není nijak nebezpečné, někdy pomůže při záchvatu bušení prudce zakašlat. Někteří pacienti pociťují zvýšenou úzkost až panickou ataku, když dojde k bušení srdce, protože se domnívají, že jde o vážné srdeční onemocnění, začínající infarkt apod. Ve vašem věku pravděpodobně nejde o žádné srdeční onemocnění. Pokud jste podstoupila interní vyšetření a nic se nenašlo, zkuste se obrátit na lékaře zabývajícího se psychosomatickými onemocněními. Zkuste se také sama zamyslet, kde ve vašem životě je nějaká disharmonie (vztahy, pracovní vytížení, strachy, stresy, finanční problémy apod.)Tyto psychické a emocionální problémy je pak nutné řešit, abyste se zbavila svých potíží.

22.3.2010 19:52

RE: Bušení srdce-skrytá srdeční vada?

Dobrý den, je mi 18 let a před nějakou dobrou jsem byl s kamarády sjíždět Vltavu na kanoi. Chtěl jsem postavit stan, ale najednou se mi strašně rozbušilo srdce, bilo rychle a silně a mě bylo strašně zle, po nějaké době to přestalo. Někdy mám sem tam pocit, že mi v srdci něco přeskoči nebo že mě chce srdce vyskočit a při nějaké námaze se mi rychle rozbuší. Byl jsem na EKG a tam zjistili, že mám prý něco se stahováním, ale prý nic závažného. Ve středu mi budou dávat ten přístroj, co 24 hodin měří činnost srdce a pak se uvidí. Jsem z toho teď dost nervózní. Jestli bude mít kdokoliv nějakou podobnou zkušenost či dobrou radu, tak sem napište, rád to ocením. Děkuji. S pozdravem Jarda.

24.8.2010 06:01

RE: RE: Bušení srdce-skrytá srdeční vada?

Dobrý den Jardo.
Se srdíčkem nejsou žádné špásy. Nemohu vás osobně vyšetřit, tak se jen bez záruky dopustím odhadu na základě zkušeností. Jste mladý aktivní člověk, kuráž vám nechybí, když jezdíte vodu. A právě vodu (rozuměj energii vody ve vašem těle) vidím jako příčinu. Srdeční palpitace jsou zřejmě jen projevem krátkodobé nedostatečnosti ledvin. Japonci tento stav velmi zjednodušeně vysvětlují svým pacientům takto: Srdce je energie ohně, ledviny jsou energie vody. Je-li energie vody (z mnoha různých příčin) oslabená, hrozí nekontrolovatelné vzplanutí ohně (palpitace, tachykardie…). Na vašem místě bych se začal zajímat o stav a potřeby vašich ledvin, které někdy nedokážou účinně kontrolovat oheň srdce. Přesněji vám to řeknu, až vás uvidím osobně a v ordinaci si vás položím na svá „mučidla“. Prosím, nikdy nic nedosolujte. Ledviny sůl velmi potřebují, ale dosolování (rychlá sůl) je ničí. Ihned přestaňte se studenými, nebo dokonce (ó hrůzo!) s chlazenými nápoji. Při jídle si nedávejte nohy křížem a dbejte na to, aby vaše chodidla nebyla nikdy studená. Veledůležitým bodem pro vás je K 1, bod zvaný Yu Sen (bublající pramínek) uprostřed přední třetiny plosky nohy. Masírovat, mnout, prohřívat.
Je-li můj předpoklad správný, velmi rychle vám pomůže Shiokombu (řasa Kombu rozvařená v Tamari s vodou 1:1) a pravidelné (nikoli nárazové) užívání řasy Chlorella 3x denně 5 piditabletek. Alespoň 2x týdně si dejte jakýkoli pokrm s fazolkami Azuki. Polévku, pomazánku, čaj, Azuki nahusto. O bušení srdce jsem zde již psal v poradně na stránkách www.chlorellacentrum.cz Doporučuji vyhledat a nastudovat.
Bob Dvořák

25.8.2010 13:20

RE: Bušení srdce-skrytá srdeční vada?

Mamce od 4 hodin buší srdce, i když leží v klidu na lůžku , nikdy se jí to nestalo.Ve stresu prý není v práci prý "normálka".Ptám se má jet na pohotovost nebo počkat až to přejde?

5.10.2010 21:20

Dobrý den, doporučuji navštívit praktického lékaře nebo internistu. Může se jednat o srdeční arytmii.

6.10.2010 10:44

Dobrý den.
Kdyby šlo o moji maminku, neptal bych se nikde po internetu. Zkontroloval bych, zda má teplá chodidla a zda dýchá správným hlubokým bráničním dechem. To totiž souvisí s ledvinami a jejich schopností (nebo neschopností) a důležitým úkolem jin energií vody „hasit“ nadměrný žár jang ohně srdce. Pokud bych zjistil dvakrát ne, bez odkladu bych volal 155. Je lepší deset tak zvaně „zbytečných“ výjezdů, než prošvihnout jeden, který zachrání zdraví nebo dokonce život člověka. Natož jde-li o maminku. Srdce může být v pořádku. Příčina palpitací či tachykardie je často v oslabených ledvinách. Doporučuji pravidelně zobat Chlorellu. Čistí krev, udržuje správnou smáčivost vnitřního povrchu žil a cév a tím srdíčku velmi usnadňuje práci. Ve vašem obchodě se zdravou výživou si kupte kilo malých purpurových fazolek Azuki. Je to přírodní léčivka na ledviny číslo jedna. Silné zdravé ledviny (energie vody) dokážou správně korigovat někdy příliš plápolající oheň srdce. Ale tohle je případ na osobní vyšetření. Neznám věk vaší maminky, ale tyto obtíže se objevují i v souvislosti s klimakteriem. Urogenitální systém začíná ztrácet svou důležitost a energie vody ztrácí svou sílu. O to větší jsou rizika epizodních „požárů“ spojených s návaly horka. Předpokládám, že spíše než o léčbu půjde hlavně o prevenci.
Bob Dvořák

6.10.2010 11:09