Bušení srdce, třes a apatie

(Diskuze k tématu Arytmie)

Bušení srdce, třes a apatie

Dobrý den,
je mi 27, už několik let mě zatěžuje silné bušení srdce, zároveň s tím menší třes, chlad a určitá strnulost. Téměř pokaždé to přijde po konzumaci jídla, někdy se to objeví bez příčiny, nebo během spánku - někdy mě to probudí. V obličeji jsem velmi bledá a občas mě bolí v podpaží (nevím, zda to s tím může souviset, ale uvádím to). Byla jsem již u svého lékaře testována na chudokrevnost, ale nepotvrdila se, krev mám v pořádku. Tyto problémy mě však velmi obtěžují a snižují mou koncentraci a psychickou rozvnováhu, vždycky jsem při těchto stavech hrozně apatická, ač jsem jinak v pořádku. Lékař mi nadále nic nedoporučil, ani to nijak neřešil. Můžete mi, prosím, poradit, jak se to mám zbavit? Nebo říct lékaři o nějaké léky?
Předem moc děkuji za Vaše rady.

16.1.2011 17:31

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bušení srdce, třes a apatie

dobrý den,
nevím,zda budeme mít stejný problém,ale mám něco podobného.....bylo mi 35 let a většinou se mi stává při nakupování nebo na procházce-začnu se potit,ztěžknou mi nohy,třes na rukou a sucho v ústech,bledá jsem samozřejmně taky a jakoby na omdlení-přestanu se soustředit......vždy jsem to nějak zvládla ,až jednou mi začalo tak bušit srdce,že jsem si musela zavolat doktorku dom...byla jsem slabá jak mucha a srdce až v krku......doktorka mi dala injekci na uklidnění(prý se něčeno bojím) Ale nemám důvod......všechny výsledky od štítné žlázy,ekg,atd vyšli v pořádku. Dostala jsem prášky na srdeční aritmii a dokonce i od nervů (Zoloft) Oboje beru přes 2 roky......pravda je,že od té doby se mi srdce zklidnilo,ale ty třesy mám pořád :-( Věřím tomu,že je to psychika . taky mne to znepříjemnuje život.....většinou mi pomůže to,že si "vduchu vynadám sama sobě,že to nic není-uklidni se,mám jen v hlavě "bubáky" :-)
Asi to bude z něčeho nebo z někoho strach.....nevím,zda-li navštívím i psychologa.Přeji hodně štěstí a sil.

6.7.2011 11:24

Kvalitní  (24)    Nekvalitní  (3)
Bušení srdce

Dobrý den, už druhý den cítím bušení srdce, není ani zrychlené, ani zpomalené, prostě jen cítím, jak buší a je to dost nepříjemné. Včera večer jsem kvůli tomu vůbec nemohla usnout.. Nevíte, o co by se mohlo jednat? Je mi 18 let, otec má srdeční aritmii, může to s tím nějak souviset? Děkuji za odpověď.

23.1.2012 22:15

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)
RE: Bušení srdce

Dobrý den, nejsem lékař, tak píši jen své zkušenosti. Také mívám bušení srdce a několikrát podle ekg mi bylo řečeno sinusová tachykardie-to je rychlý puls, ale pravidelný. Je mi teprve 25, také mívám vysoký TK. Může to souviset s psychykou, nebo třeba se štítnou žlázou. Měl Vás vyšetřit lékař a pak budete vědět, jestli jde jen o občasné aritmie, nebo něco vážnějšího.

24.1.2012 00:42

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

A k jakému lékaři bych tedy měla jít? Ke svému normálnímu jít nemůžu, jsem ještě rok u dětské lékařky, která je fakt hrozná, akorát by se mi vysmála, co si to vymýšlím a poslala by mě domů.

28.1.2012 14:11

No já to normálně řešila s obvodním lékařem. Tudíž si myslím, že k dětskému ke kterému chodíš, jedinný on má pravomoci tě poslat na EKG nebo kardiologii, pokud je tvůj ošetřující lékař opravdu tak hrozný, zajdi si k jinému lékaři a požádej ho, zda by si tě nevzal do své péče a zároveň to řeš s ním, pak jen stačí když svému doktorovi nahlásíš, že si se zaevidovala jinde, někdy si to doktoři vyřizují mezi sebou.

28.1.2012 17:14

Bud změnit lekaře protože na odborne vyšetřeni na internu nebo kardio muže poslat jen obvodní lekař.

28.1.2012 17:16

Dobry den ja mama tachykardii jižasi 5 rok ,ale myvam silne bušebi srdce ,ktere jde špatne zastavit někdy až po aplikaci3 injekce do žily beru stabilně leky řekli mě že to muže byt vrozene,muže to statinkovým onemocněním souviset a nemusi ale asi by to chtělo vyšetřeni na kardiu,kde vam utčitě řeknou a poradí..

27.1.2012 16:24

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)