Zrychlený tep, závratě

(Diskuze k tématu Arytmie)

Zrychlený tep, závratě

Dobrý den je mi 21 let, 162 cm, 59 kg, v klidu mám tep přes 110 byla jsem na echu a na tesu na nakloněné rovině kvuli závratím a částečným strátám vědomí. Test nic neprokázal, paní doktorka řekla že to řešit nebudeme protože jsem mladá. Muj oec měl silný zanět žil následně mu selhaly ledviny 10 let chodil na dializu měl taky vysoký tep zemřel loni ve 49 letech na selhání organizmu po otravě krve po amputaci dolních končetin z důvodu nekrozy. Moje sestra 18 má nevivinuté ledviny a žilní nedostatečnost, bratr 18 nejsilnější zánět žil. Děkuji

15.3.2010 11:16

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Zrychlený tep, závratě / 15.3.2010 11:16

Domnívám se, že vaše mládí není důvodem k tomu, abyste nebyla důkladně vyšetřena. Pokud jste dosud neměla vyšetřeny hormony štítné žlázy, nechte si je odebrat (stanovují se z krve). Zvýšená funkce štítné žlázy bývá velmi častou příčinou zrychleného tepu, zvláště u mladých žen. Pokud budou v normě, obraťte se na dobrého kardiologa, ať znovu vyloučí srdeční příčinu zrychleného tepu. Ledviny si nechte zkontrolovat ultrazvukem, vzhledem k nálezu u sestry. Domnívám se, že problémy vašeho otce jsou následkem cukrovky. Vzhledem k častému postižení žil ve vaší rodině bych zašla také do cévní poradny, kde vám doporučí vhodná preventivní opatření.

22.3.2010 19:33

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Zrychlený tep, závratě

Dobrý den, je mi 21 let,vážím 48kg a měřím 159cm.Už zhruba měsíc mě trápí velké závratě,jsou čím dál častější,taky cítím velký vnitřní třes a bušení srdce. Byla jsem na vyšetření krve,kardiologii,neurologii a nic nenašli. A aby mě poslali na podrobnější vyšetření,musí to mít podložené něčím víc,né ,,jen motáním hlavy,,. Podle doktorů jsem zdravá.

13.10.2011 16:49

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)