Zvláštní krevní tlak, arytmie

(Diskuze k tématu Arytmie)

Zvláštní krevní tlak, arytmie

Dobrý večer,

rád bych se zeptal na jednu věc. Ač mám 110 kg mám tlak kolem v těchto rozmezích 115(120)/50(65). Motá se mi hlava, mám arytmie, závraťě, jakoby mě tlačí oči. Mám v rodině problémy se štítnou žlázou. Je možné že to je k tomu? Mám zajít k lékaři? Nebo jsem také slyšel, že to může být k změně životního stylu? Měl jsem i 125 kg a zhubl jsem na již zmíněných 110 kg.

5.11.2010 00:03

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zvláštní krevní tlak, arytmie

Dobrý den, pokud jste skutečně změnil životní styl žádoucím směrem, můžete mít zpočátku určité zdravotní potíže, ale to se časem srovná a váš zdravotní stav se významně zlepší, takže to nevzdávejte. Je ale možné, že vaše příznaky s tím nesouvisí a může jít o nějaké onemocnění-příznaky, které popisujete by skutečně mohly svědčit i pro onemocnění štítné žlázy. Doporučuji návštěvu lékaře, který vás vyšetří a doporučuji i stanovit TSH-tetno parametr se používá v diagnostice nemocí štítné žlázy.

5.11.2010 09:05

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den.
Velmi vám blahopřeji ke zhubnutí, což je jistě chvályhodné a správné.
Ano, pokud máte tlak v očích, může (ale nemusí) to být, jak říkáte, i vlivem nesprávně kompenzovaných hormonů štítné žlázy. Jistě jste již byl na zátěžovém testu svého srdíčka. Jestli, ne, na nic nečekejte. Pravděpodobně se však nic zvláštního neobjeví. Podobné potíže, co popisujete, mívají na svědomí nespokojené ledviny. Ledviny v těle reprezentují energii vody, srdíčko energii ohně. Když s vaším ohněm srdce něco není v pořádku, hledejte příčinu ve vodě ledvin. Není jí moc? Jsou vaše ledviny spokojené? Co nápoje? Co studené nápoje? Co alkohol? Co ostré koření? Je možné, že vaše ledviny jsou nuceny pracovat víc, než je zdrávo. Ať je to srdíčko, nebo ledviny, nebo problémy se štítnou žlázou, Chlorellu zobat klidně můžete, ať jde o hypertyreózu, nebo hypotyreózu. Chlorellu vám s klidným svědomím doporučím, protože nikdy není na škodu mít čisté krevní řečiště bez tmavých usazenin, silnou krev a dobrou sluníčkovou energii. Čím je člověk starší, tím má větší tendenci ke zvýšenému krevnímu tlaku. Takže vy budete s přibývajícími roky stále zdravější a zdravější. Doporučuji, abyste se ustálil na optimu 120/80. Asi ze všech léků jsou pro vás nejlepší klidné procházky v lese, čím výš, tím lépe.
Bob Dvořák

29.11.2010 08:42

Motání hlavy a bušení srdce

Dobrý den, poslední dobou mě trápí občasné pomotávání hlavy, např. včera v práci se mi najednou rozmotala hlava na pár vteřin. Dnes dopoledne se mi hlava trochu pomotává zase. Musím podotknout, že na mě leze nějaká chřipka, ale nemusí to být vůbec tím. Spíše jde o to, že mám doma docela kvalitní tlakoměr, ten dokáže zjistit také arytmii srdce a je zde psáno, že při častém objevení ukazatele arytmie srdce by se měl navštívit lékař. Jde o to, že mě se tento ukazatel objeví téměř pokaždé. Dále se mi docela často stává, že mi začne z ničeho nic bušit rychle srdce, někdy mi to až ztíží dýchání, že z toho trochu zakašlu, vím, je to napsáno hodně laicky :-) Docela často mě i lehce pobolívá na hrudníku na levé straně. Je mi 27 let. Můj tatínek nedávno umřel na infarkt v 52 letech. Oba jeho rodiče umřeli na mrtvičku, takže je tam možná spojitost i s embolii. Podotýkám, že se od té doby více pozoruji. Jsem docela náchylná na stres a ten při své práci mám docela častý. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je zde vhodné zajít na odborné lékařské vyšetření? Děkuji.

2.2.2011 11:13

RE: Motání hlavy a bušení srdce

Dobrý den, ano, doporučuji vám navštívit lékaře- internistu.

9.2.2011 09:48

Dobrý den, je mi 26let, 175cm, 74kg. Začátkem února jsem byl krátce hospitalizován. Jednalo se o kolísání tlaku a tepu a divné pocity sevření v břiše. Dostal jsem několik kapaček, stav se zlepšil a byl jsem propuštěn. Následně jsem byl poslán na endoskopická vyšetření a kardiologii. Mám za sebou echo, několikrát EKG a 2xholter. Všechny vyšetření bez zjištění problému. Hlava se mi motá stále, někdy když vstanu mám i několik vteřin tmu před očima a občas se mi i v klidu rozbuší srdce a po zklidnění následuje třes a začíná to vždy pocitem nadodýchání. V posledních dvou případech jsem si všiml, že při rozbušení srdce, když to v leže rozdýchávám, tak při každém výdechu se tep dost podstatně zpomalí - např při nádechu srdce bouchne 7x a při stejně dlouhém výdechu 2x. Jaké vyšetření mám ještě podstoupit? Děkuji mnohokrát

29.3.2011 14:45

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)
RE: Arytmie

Lékař mi zjistil, že trpím tachykardií. Měla jsem tep 180/min v klidu a neptravidelný tep. Mimo to má závratě - začne mi tlačit něco u srdce a jde to do hlavy a mám tak silnou závrať až se mi v hlavě zatmí. To se opakuje stále dokola třeba 10krát. Pak nmám několik dní klid. Bojím se jet mimo ČR. Bojím se, že jednou v tom zůstanu. Měla jsem jít naq katetrizaci a když jsem si přečetla rizika, tak jsem utekla z ambulance. Moc mě to trápí.

11.6.2011 22:08

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)