Dušnost i při léčbě astmatu

(Diskuze k tématu Astma bronchiale)

Dušnost i při léčbě astmatu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám astma a stále mám pocit stíženého dýchání i když beru prášky (pulmicort, singular, zodac), už jsem s toho zoufalá jelikož když zajdu k lékaři tak mi řeknou že mi nic není. Mám i záchraný sprej berodual N ale bojím se ho použít jelikož jsem měla Atrovent a ten mě nepomohl naopak to bylo pak ještě horší...Proto se obracím na vás a chtěla bych se zeptat co mám dělat když bych si vzala teda berodual a nebylo to lepší naopak třeba i horší? a co mám celkově děla když lékaři tvrdí že mi nic není? :-( předem děkuji za odpověď

31.1.2010 16:06

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Dušnost i při léčbě astmatu / 31.1.2010 16:06

Dobrý den.Já mám astma bronchiale už 3 roky.A lekař mi předepsal leky euphyllin 200,od kterého mi ještě huř a pulmax od kterého necitím zlepšení,dale alvesko od ktereho se trochu ulévilo od tihy na hrudniku ale ten kašel po nem se neda skoro vyderžet.Vždy poránu štekavej kašel a behem dne taky.Byla jsem na vyšetřeni štitny zlazy,jicnu.Vysledky jsou vpořádku.Taky jsem prodělala operaci na nosni přepažku před pul rokem.Dycha se mi lepe ale kašel mne přepadne kdekoliv...vadí mi to vpráce,doma... Nekouřím a nikdy jsem nekouřila.Alergicka nejsem na nic.Vadí mi chlad.Co mám dělat?Jak se mám toho kašle zbavit? Předem děkuji za odpověd´.

2.2.2010 16:55

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,platí pro vás to samé jako pro Moniku. Je třeba upravit léčbu astmatu tak, abyste byla trvale bez větších obtíží. Musíte všechny své problémy svému lékaři přesně popsat, tak jak jste je popsala zde a trvat na jejich řešení.Pokud se svým lékařem nebudete komunikovat, stav se sám od sebe nezlepší a vy budete trpět. Dále je nutné aktivně pátrat po příčině nemoci-viz odpověď pro Moniku.

13.4.2010 21:33

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Dušnost i při léčbě astmatu / 31.1.2010 16:06

Dobrý den, s tímto onemocněním byste měla navštěvovat dobrého pneumologa, kterému důvěřujete a který vám nebude tvrdit, že vám nic není, když máte potíže. Dobře nastavit léčbu astmatu může být obtížné, ale je třeba se o to pokusit, aby nebyla změněna kvalita života pacienta. Změňte lékaře, pokud jste nespokojena. Berodualu bych se neobávala. Je to jiný typ léku než Atrovent, působí tak, že rozšiřuje průdušky, takže by vám mohl ulevit. Dále vás nabádám, abyste se nestala pouhým pasivním příjemcem léků. Léky nyní potřebujete, abyste mohla fungovat. Ale hledejte příčinu vaší nemoci. Školní medicína přesnou příčinu astmatu nezná a neumí nemoc trvale vyléčit. Duše a dýchání spolu úzce souvisejí. Příčina může ležet např. v psychických a emocionálních problémech, vnitřních konfliktech, vztahových problémech apod., které musíte vyřešit, abyste se nemoci trvale zbavila.

22.3.2010 20:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)