Dobrý den, již čtvrtý den mám bolest v lýtku. Začalo to tak, že jak jsem ráno šlápla na nohu, měla jsem pocit silné křeče v lýtku. Asi po hodině jsem to rozchodila. To samé druhý den, ale od třetího dne lýtko bolí celý den, jen při chůzi, největší bolest je při chůzi ze schoů.V klidu nebo v noci vůbec nebolí. Začala jsem brát hořčík, ale situace se nelepší. Tyto bolesti začaly na dovolené v termálních lázních, byla jsem však ve vodě teplé max. 34 stupňů. Noha není nateklá (měřila jsem ji) ani zarudlá. Rodina mne děsí s trombozou ( HA beru cca 9 let s asi ročním přerušením po 6 letech, jsem kuřačka, silnější a je mi 35 let)
Prosím o konzultaci.
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Bolest v lýtku při chůzi
(Diskuze k tématu Bolesti lýtek)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
doporučuji co nejdříve(!!!)cévní vyšetření dolních končetin flebologem, který posléze navrhne další terapeutický postup.
S pozdravem,
MUDr. Kubátová
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, děkuji za odpověď. Dnes jsem navštívila cévní ambulanci, a po vyšetření pohmatem i posléze ultrazvukem mi bylo sděleno, že cévní problém to není, prý jde asi o vertebrogenní problém. Pokud mi do týdne bolest neustoupí, mám navštívit neurologa.
návštěvník
Již 14 dnů mne bolí pravé lýtko ato tak, že nemůžu kvůli bolesti chodit, když chodim doma bolest není, vyjdu z domů a po 10 metrech začne silná bolest pravého lýtka.Byla jsem na sonografii žilního systému a laboratorním vyšetření - výsledek je negativní.Praktická lékařka doporučila bandážování lýtka . Před 5 lety jsem byla na výměně levého kolena - endoprotéze. Prosím o radu, jak postupovat dále a zda je nějaká naděje na odstranění bolesti.Je mi 70 let.
návštěvník
Dobrý den,
v srpnu 2010 jsem měl úraz - roztržené pravé lýtko.Nohu mi zašili a vše bylo v pořádku.Přesně po roce mi začalo lýtko bolet při chůzi a hlavně při stoupání po schodech.Stačí jen 3 schody a bolest lýtka je hrozná. Byl jsem na vyšetření - cévní,neurologické,různé rentgeny.Bylo zjištěno,že hlavní tepna, která zásobuje pravou nohu je přerušená a nebo přicpaná. Dostal jsem různé prášky a nic.prosím o radu,jestli náhodou nejde o nějakou šlachu. Děkuji Vasek
Dobrý den,
pokud je poranění tepen jsou bolesti při chůzi tzv. "klaudikace"
Léčebně se používají léky, trénink chůze. Nestačí-li, provádějí se léčebné zákroky na tepnách. (angioplastika,bypass)
MUDr.Věra Derflová
BcD Clinic
Praha 4 Antala Staška 2027/77
návštěvník
Dobrý den,
děkuji za odpověď.Stále mi není jasné, proč ta bolest začala až po roce
po úrazu.Také nevím zda to může být následek úrazu,nebo špatně sešité
a nebo cokoli jiného.Myslíte si,že vše může způsobovat nějaký sval?
Děkuji Vašek
Dobrý den,
jak již napsala kolegyně, vzhledem k nálezu na tepnách se skutečně velmi pravděpodobně jedná o klaudikační bolesti při nedokrvení končetiny. Bolesti způsobené úrazem, sešitím šlach nebo svalů jsou málo pravděpodobné, i když obtíže netypicky popisujete především při chůzi po schodech...Doporučoval bych Vám s výsledky zobrazovacích vyšetření konzultovat nejbližší pracoviště cévní chirurgie.
MUDr. Robert Vlachovský, Ph.D.
Dobrý den,
doporučuji provést duplexní sonograf.(zhodnotní stav cév i ostatních měkkých tkání)
S pozdravem MUDr.Věra Derflová
BcD Clinic
Praha 4 Antala Staška 2027
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
Od zimy mě bolí pravé lýtko v jednom místě,jen při chůzi,při pohmatu trošku,když jsem v klidu nebolí ani křeče nemám.Není oteklé,červené,nejsem po úrazu,HA neberu,kouřím tak 1-2 cigarety za 14dní.Občas bolest přestane a pak se zase vrátí.K lékaři zajdu,nemůže to být tromboza?Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den,
může se jednat o lokalizovanou citlivost v místě spojovací žíly (t.z.v perforátoru) nebo jizvení po mikrotraumatizaci. Samozřejmě je vhodné podrobnější vyšetření,aby se vyloučily jiné závažnější příčiny,kam patří i drobná tromboza.
S pozdravem
MUDr. Věra Derflová
BcD clinic
www.bcdclinic.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,nemohu došlápnout a nebo rychle jít,jelikož cítím nepříjemné píchání okolo paty......nevíte,co by to mohlo být??Po žádné operaci nejsem a trvá to již půl roku.Děkuju Zavoloková