Jaké příznaky má Crohnova nemoc?

(Diskuze k tématu Crohnova choroba)

Jaké příznaky má Crohnova nemoc?

Dobrý večer. Před 4 lety jsem byla na operaci slepého střeva. Od té doby mám velké bolesti na pravé straně v podbřišku, a celkem 4 krát jsem po zákroku byla v nemocnici na kapčkách. Vždy se mé potíže projevovali silnými průjmy , bolestmi žaludku, břicha, dělaly se mi v puse afty a byla jsem strašně slabá. Podstoupila jsem gastroskopii a lékař mi nic nezjistil. Druhý lékař mi zase řekl, že by to mohla být Crohnova choroba, ale to zase jiný lékař zavrhl. Snažím se jíst zdravě, ale vím, že pokud si dám někdy smažené jídlo není mi akorát. Dnes cítím, že se mi zase něco blíží, opět mám celý den průjem a teplotu 39, ale jít k lékaři a zase slyšet, že nevědí co mi je mě už nebaví... Prosím poraďte mi, jak tedy poznám tu chorobu ? Je to od doby, co mám vyoperované slepé střevo. Je mi 24 let a v rodině nikdo takovou nemoc nemá.

31.10.2010 17:16

Probíhá odesílání formuláře

RE: Jaké příznaky má Crohnova nemoc?

Dobrý den, příznaky a průběh, který uvádíte, by skutečně mohl svědčit pro Crohnovu nemoc. Tato nemoc někdy začíná akutně pod obrazem zánětu slepého střeva, asi u 20% nemocných pak přechází do chronického stádia, kdy se projevuje vleklými průjmy, bolestmi břicha, hubnutím, teplotami, únavou, někdy i mimostřevními projevy jako jsou bolesti kloubů, oční zánět, afty, kožní projevy.. Pro určení diagnózy je nezbytné vyšetření střeva- zejména rentgen tenkého střeva-tzv. enteroklýza, případně irigoskopie nebo koloskopie. Nápadné nálezy bývají i v krevním obraze. Gastroskopie k vyloučení této nemoci nestačí. Onemocnění většinou probíhá tak, že se období aktivity nemnoci střídají s obdobími klidu.Jak vidíte, vaše příznaky tomuto popisu odpovídají. Doporučuji co nejdříve navštívit gastroenterologa, který vás řádně vyšetří.

1.11.2010 09:23

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)