Žízeň, únava, močové infekce

(Diskuze k tématu Diabetes mellitus II. typu)

Žízeň, únava, močové infekce

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Několikrát jsem měla zvýšenou glykémii,tak jsem se hlídala a dodržovala dibetickou dietu.Poslední dobou mám pocitže musím pořád pít,jsem často unavená,mívám často IMC-inf.moč.cest a čas od času i bez důvodu zvracím.Jelikož to máme v rodině,tak se chci zeptat jestli se může jednat o diabetes?Děkuji Veronika

7.1.2010 12:32

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Žízeň, únava, močové infekce / 7.1.2010 12:32

Dobrý den,
o diabetes se by se samozřejmně jednat mohlo. nejjednodušší je absolvovat tzv. zátěžový test oGTT, na který Vás vyšle Váš praktický lékař. Časté IMC mohou se zvýšenou glykemií taktéž souviset.
Pelikánová

14.1.2010 08:57

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Žízeň, únava, močové infekce

Dobrý den,
mám diabetes mellitus II. typu na poslední kontrole což bylo minulý týden mi doktorka naměřila 12,ale mám dlouhodobý problém s pravou nohou, asi tak jednou za měsíc mi dost oteče(ke kotníku)a noha mě ze spodu pálí. Otok asi tak po týdnu zmizí. Chtěla jse se zeptat jestli je to od té cukrovky, protože jsem už s tím několikrát byla u doktora i na pohotovosti, ale vždy mi řekli něco jiného(jednou to byla DNA, pak mi chtěl doktor zase trhat nehet, ale to jsem odmítla a nakonec to mělo být právě z důvodu diabetes)mám také problémy i s ledvinami.Dne 3.7. 2009 jsem šla na UZ vyšetření a tady je lek. zpráva:
DUZ tepen DKK,Vlevo tepny DKK přiměřené šíře, lumen anechogenní, stěna s nerovnostmi s drobnými kalcifikacemi, rychlosti v mezích normy, křivka trifázická na periferii bifáze.
Vpravo v distální polovině AFS dva stenotické úseky, při stěně měkký trombus, rychlosti 237 a 210cm/s, na AP pak bifáze a rychlosti do 126cm/s, na ATP i A A bifáze.
Závěr. Stenotické úseky v distální části AFS vpravo.
Inzulín neberu užívám tyto léky:
Siofor 500 - 1tab. ráno a 1 tab. věčer
Diaprel MR - 1tab. ráno
Enelbin 100 - 1tab. denně
Můj zdravotní stav se nějak nelepší a problémy s nohou jsou čím dál častější, proto jsem se chtěla zeptat, zda má doktorka správně postupuje a léky jsou dostatečné.Na minulé návštěvě mi má doktorka ještě doporučila operaci nohy ( zprůchodnění tepen) chtěla bych se zeptat zdali byste mi ji doporučila a zda je nevyhnutelná. Měla jsem i problém s tlakem, ale ten se mi ted dost znatelně zlepšil 80 - 130 Ještě jsem se chtěla zeptat, velmi často chodím močit a má moč dost smrdí. Budu moc moc ráda, když mi poradíte jak dál. Před moc děkuji a přeji pěkný den Marcela

12.11.2010 10:26

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Žízeň, únava, močové infekce

Dobrý den, pokud jde o vaše nohy, může se jednat o kombinaci příčin- diabetes mellitus sám o sobě může být příčinou bolestí nohou, u vás jsou navíc zúženy tepny zásobující dolní končetinu, může se podílet i onemocnění žil. Nejlépe by bylo navštívit cévní ambulanci (angiologie), kde vás vyšetří a poradí i ohledně případné operace-podle vašeho zevrubného popisu by nemusela být nezbytná. Jinak ale hodnoty glykémie kolem 12 dobré nejsou a pokud je máte opakovaně, svědčí o nedostatečné léčbě. Časté močení a zápach moči mohou svědčit pro infekci moč. cest, taktéž u diabetiků časté. Navštivte svého lékaře a všechno s ním proberte.

23.11.2010 20:59

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)
RE: RE: Žízeň, únava, močové infekce

Dobrý den Marcelo.
Všichni lidé, kteří mají poruchu komplexu slezina-slinivka a v důsledku toho trpí diabetem, mají problémy s otoky. Slezina a slinivka jsou orgány zodpovědné za to, aby se všechny tělesné tekutiny udržovaly ve svých určených dráhách. Proto otoky, proto častější močení, vlhká kůže a pocení. Hlavně nechápu, proč ani při naměřené hodnotě 12 (ó hrůzo!) neberete inzulin. Doporučuji vám hned zítra navštívit nezávislého diabetologa. Kdyby vám chtěl vytrhávat nehty, pilovat jazyk, do břicha zašít kameny a podobně, zase utečte. Je pravda, že na pravé noze máte kriticky zúžené žíly. Ty nestačí pumpovat krev a vaše otoky budou stále častější a bolestivější. Operace je tedy jen otázkou času. Do té doby budete jen zbytečně trpět. Čím budete starší, tím hůř budete následky operace snášet a tím pomaleji se budete vracet do běžného života.
Za tlak zasloužíte pochvalu, ale pokud vám skutečně páchne moč, léků berete možná až moc. Vaše ledviny by určitě zasloužily pomoc (řasa Chlorella, teplý čaj kukicha z opražených tříletých větviček čajovníku bancha, fazolky azuki, gomashio…). Přesněji vám poradím až při osobní návštěvě.
Bob Dvořák

9.12.2010 08:27

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)