Dobrý den, chtěla bych se na něco prosím zeptat. V říjnu 2008 mi začala najednou hrozně páchnout moč (ostrý pach jako hrozně koncentrovaná moč) a zároveň byla trochu kalná. Zkoušela jsem změnit dietní a pitní režim. Když jsem úplně vysadila umělé cukry (čokolády, sušenky...) tak mi ten pach okamžitě zmizel. Zkoušela jsem co by to mohlo způsobit. Když tedy jím umělé cukry (čokolády, sušenky...) nebo piju NEslazenou kávu nebo jím polévky s vysokým obsahem oleje nebo některé smažené jídla, tak se mi to vrátí. Když jim ovoce (jablka, pomeranče) tak žádný pach není. Taky mám nadměrný zápach z úst již několik let. V standardních krevních testech a testech moči nic zvláštního prý nenašli. Jenom to, že mám krev v moči. Krev v moči mám již druhý rok. Řekli mi, ať to nechám být a příjdu za delší dobu na další test moči, ale to mi příjde trochu nedbalé. Chtěla bych se prosím zeptat, jestli by to mohlo být diabetes? Nebo jestli je to věc pro urologa nebo spíše pro gastroenterologa? Předem děkuji...
Páchnoucí moč
(Diskuze k tématu Diabetes mellitus II. typu)
Anna
návštěvník
Počet příspěvků: 3 návštěvník
3.3.2009 21:33
Probíhá odesílání formuláře
Anna
návštěvník
Počet příspěvků: 4
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Tohle určitě diabetes mellitus nebude. Diabetes se nejeví jen močí ale i více příznaky např. Únava, neústupná žízeň , ubýváhní na váze.
28.6.2009 17:47
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Dobrý den,
kalná moč a krev v moči je závažný problém, který by se neměl zanedbat. nelze pouze zkonstatovat, že je tam nález pozitvní, je třeba vyšetřovat, co je příčinou. Jistě by se vám měl věnovat v první řadě praktický lékař a ověřit zda se nejedná o infekci. Soecializovaná péče se pak odehrává u nefrologa na doporučení praktika. Nepopisujete standartní testy, k vyloučení diabetes mellitus byste měla absolvovat zátěžový test glukozou.
8.9.2009 22:21
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž