Dobrý den,byla jsem na koloskopii a mimo jiné není vyloučen dráždivý tračník,může toto onemocnění vyvolávat zimnici,v noci nepravidelně vyoký tlak a tep,pocit na zvracení,nespavost? Má vliv bezezbytková dieta na zlepšení tohoto onemocnění?
Příznaky dráždivého tračníku
(Diskuze k tématu Dráždivý tračník)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, pro dráždivý tračník jsou typické poruchy vyprazdňování stolice a bolesti břicha. Vámi popsané příznaky do obrazu nemoci nepatří, což neznamená, že s ní nemohou souviset. V léčbě onemocnění je nejdůležitější psychoterapie, neboť tato nemoc úzce souvisí s psychikou nemocného, neřešenými konflikty, problémovými vztahy apod. Příznaky, které uvádíte, nasvědčují tomu, že zřejmě nějaké emocionální problémy máte. Dále se užívají různé léky ke zmírnění potíží.. Nutná je úprava životosprávy směrem ke zdravému životnímu stylu. Dieta by měla odpovídat současným poznatkům o zdravém stravování a neměla by obsahovat potraviny, které pacient špatně toleruje. Bezezbytkovou dietu nedoporučuji.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den mám problémy s břichem a konečníkem, u doktora jsem nebyla, jelikož tyto bolesti se objevují tak 1 až 2x do měsíce,ted už i častějác než dříve. Jedná se o bolest břicha, ve kterém mi to tak "škruňká" ( jestli víte co myslím), břicho bolí, je nafouklé, někdy mě bolívá i konečním, občas mám i průjem.. často cítím takový tlak v konečníku, že mám pocit, že se nemohu vyprázdnit. Dále mě někdy ten konečník zabolí když si třeba sedám na židli. Špatně od žaludku mi nedávno také bylo, ale to není tak časté, to bylo jen občas. Prosím o radu, docela mi to znepříjemňuje život, ovšem mám strach jít k lékaři, nedej bože na nějaké vyšetření střev =( myslíte,že to může být ten dráždivý tračník? nebo ej to něco jiného..
návštěvník
Počet příspěvků: 2
zapomněla sem dodat, že je s tímto i spojená plynatost
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, mám už 3 roky diagnostikován dráždivý tračník, nicméně moje matka (ač velice soucitná a chápavá), neumí pochopit, že tato diagnoza existuje a nechce akceptovat, že ji mám, nechce tuto skutečnost příjmout a hledá za tím jiné problémy...jak jí mám vysvětlit o co jde a že problémy, které mám, si opravdu nevymýšlím? Je mi velmi líto, že ve všem mě podrží, ale v tomto ne...nevěří na to, že psychika může tak velmi ovlivnit fyzično.