Dobrý den
je mi 22 let a před dvoma měsíci kdy mi začalo nechutenství,nause zvracení jsme byla odeslána na gastroskopii a byla mi zjištěna tahle dg:Gifuzní chronická aktivní gastritida gr. II.Nelze vyloučit elevaci na řase,jinak pro polypoidní útvar není hystol.korelát!..Chtěla bych poprosit zda by nemohlo být vysvětleno lépe tahle dg.vím že jde o chronický záňět žaludku co je celé..Jsme i trochu anemická kdy mám nedostatek červených krvinek především teda železa..Nekouřím a piju jen na oslavách což už taky vynechám..kávu jsme pila ve formě laté či capucino..4ím jsme si to nejspíš zpusobila tak mým nesprávným životním stylem kdy jsme celý den třeba nejedla či snědla jen pytlím brambůrků apod...Stav už jsme měla uklidnění jenom ted po týdnu shonu kdy jsme furt někde líala po městě a opětzapomínala jíst pak šla na oslavu kde pila víno..U mě došlo nejspíš k znovu splanutí kdy se opět dostavila nevolnost jednou jsem zvracela,nechutensví a takový celkový nekli nervozita po těle,která mi bránila i usnout...ted s eto pomalu zas upravuje jak začínám jíst pravidělně..už vím že není radno si stím zahrávat a oparvdu dodržovat rady lékaře..ale troška mě znepokojilo ten neklid po těle co se k tomu dostavil..bývý to u toho?ale jak říkám ten taky vymyzel spolu s dodržením jídeníčku...Předem děkuji za odpověd Eva
Aktivní gastritida
(Diskuze k tématu Gastritidy)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, správně jste usoudila, že na vzniku vašich problémů se podílí nesprávná životospráva, chaotické stravování, konzumace alkoholu, kávy apod.
Negativně působí také psychický stres. Zkuste se celkově zklidnit, lépe si zorganizujte čas,abyste měla pravidelný denní režim. Jezte v klidu, pravidelně, nejlépe domácí vařenou stravu s dostatkem zeleniny a obilovin, polévky, luštěniny. Kávu a alkohol vynechte. Pokud máte problém (práce, vztahy..), který vás psychicky deptá, pokuste se ho vyřešit jednou provždy.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den
Moc děkuji za odpověd...Svoje starvování i denní režim si dávám do kupy a alkohol a kafe určitě vynechám!!!co se týče stresu nijak mě nic nedeptá jen jsem v posledním ročníku na VOŠ takže spíš psychický stres ze školy zkoušky zápočty apod..Ikdyž se učím velmi dobře a výsledky mám taky velmi dobré bohužel před každkou zkouškou jsem značně nervní:( Jiank bych se chtěla zeptat zda by jste mi nemohla více popsat ten můj nález jako myslím tím že vím že gastritida má nějaké stupňě apod..a taky moc nechápu větu:nelze vyloužit elevaci na řase...moc děkuji za odpověd s přáním hezkého dne Eva G.