Dobrý den.Mám dotaz.Moje máma(65let) trpí vysokým krevním tlakem asi 25 let.Je v plném invalidním důchodu s očima-praktická slepota 15 let.Prodělala několik operací obou očí,ucpaly se jí,laicky řečeno,jemné žilky zásobující oči.Ale zpět k tlaku,poslední 2 roky je to s ní ale horší.X příjezdů záchranky vyvrcholilo hospitalizací v nemocnici(tlak 210/100 a pod. i dvakrát za den).Hromady léků předtím,hromady léků potom.Motání hlavy,celková slabost,prostě hrůza.Máma žije relativně zdravě,nesolí,nekouří,nepije alkohol atd.Rozbory krve,test na cukrovku,vyšetření srdce,ledviny,atd.Vše víceméně v pořádku,jenom draslík,trvalý nedostatek.Prášková forma jí nefunguje,tak jí meruňky,doplněk stravy z cukrové třtiny,atd.Mohl by nám někdo poradit co s tím? Obvodní už neví,kam by jí poslala,myslí si asi,že simuluje.Děkuji za odpovědi.
Nedostatek draslíku
(Diskuze k tématu Hypertenze (vysoký krevní tlak))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
podle mé obvodní doktorky trpím zvýšeným krevním tlakem a užívám k jeho léčbě Betalog 200. I přes jeho užívání však hodnoty naměřené při kontrolách u paní doktorky jsou vždy vysoké, např. 148/98 i vyšší. Vím, že vysoký tlak nebolí, takže objektivně se nemohu cítit špatně, ale snažím se zdravě stravovat, udržovat váhu, sportuji, nekouřím a nijak zvlášť neholduji alkoholu. Jediným prohřeškem snad je užívání antikoncepce (Yasminelle).
Snažila jsem se moji paní doktorku přesvědčit, že mě spíš stresuje lékařské prostředí a tím pádem je pak tlak vždy vyšší, takže jsem na její doporučení podstoupila celodenní sledování krevního tlaku pomocí Holteru. Tam se hodnoty ukázaly jako prům. denní:127/70, prům. noční: 108/62 a celodenní průměr: 124/69, tep 59/min. Tím se ostatně potvrdila teorie syndromu bílého pláště.
Mám jen takový problém. K nainstalování Holtera došlo v pondělí ráno, kdy jsem běžně užila tabletku Betalogu 200, ale bohužel došlo k tomu, že týden předtím jsem měla dovolenou, kterou jsem trávila mimo Českou republiku a na tuto dovolenou jsem si zapomněla Betalog vzít, tzn. že celý týden před aplikací Holteru jsem Betalog neužívala. Chci se jen zeptat, jestli to může mít vliv na měření (tzn. že by mi byl správný tlak naměřen i bez medikace – je možné, že se léčím na vysoký tlak, který vůbec nemám, protože odjakživa prostě trpím syndromem bílého pláště) nebo měření toho dne bylo ovlivněno tabletkou užitou ten den ráno? Druhý den ráno (při dopoledním odevzdání Holtera) jsem tabletku neužila a i tak byly hodnoty normální.
Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den
návštěvník
Ahoj,
problémy s krevním tlakem mám delší dobu a kdybych dal jen na lékaře, tak Vám tu teď už nepíšu. Stálé zvyšování dávek léků i když mi bylo čím dál hůře, nebylo to správné řešení jak se z tohoto mého zdravotního problému dostat ven. Začal jsem se ptát po známých,co na tom byli kdysi obdobně jako já a ejhle. Bylo mi poradíno abych vyzkoušel i bylinky,když mi léky nepomáhají. Našel jsem si po delším pátrání ty správné bylinky a od té doby už jen léky postupně snižuji. Také tlak už mi nedělá takové problémy, postupně se upravuje.Je mi jasné, že to nejde ze dne na den. Ale nejen, že se mi upravuje tlak krve, ale zlepšil se mi zrak, mizí mi křečové žíly, podstatně se mi zlepšilo prokrvení těla, problém studených nohou již dávno nemám. Prostě se najednou cítím mnohem lépe a protože mám mladého pejska,který chce být pořád někde venku, tak s ním chodím na výlety třeba i 20 km. A to mi je 64 let. Když si vzpomenu, jak mi bylo před 10 lety, tak tomu ani nechci věřit.
Zdravím, Zdeněk.
návštěvník
Vážený pane Zdenku, zaujal mne váš příspěvek. Já mám tytéž problémy, zatím jsem neměla to štěstí na správné bylinky, prosím, pokud by to bylo možné, nemohl byte mi pomoci.Děkuji Věra Vejnarová
návštěvník
Počet příspěvků: 3
dobrý den, známý má také problémy, s tlakem, léky to moc nevyřršily, můžete mi napsat, jaké bylinky jsou vhodné? Děkuji
návštěvník
Zkuste banány. Banán obsahuje daleko více draslíku než je v tabletách. Zdůrazňuju daleko více. Snad jedna nevýhoda-jde možná na tloušťku.