Vhodné léky na hypertenzi

(Diskuze k tématu Hypertenze (vysoký krevní tlak))

Vhodné léky na hypertenzi

Dobrý den,
tímto bych se Vás chtěl zeptat ohledně vhodnosti léku na hypertenzi. Je mi 33 a mám vyšší hodnoty tlaku – hodnoty 140 -150/ 85-90. Současně mám rok diagnostikovanou sníženou funkci štítné žlázy – hypoteroza. Užívám 1x denně Letrox 50. Na hypertenzi mi byl předepsán před půl rokem lék tenaxum. Moc mi nevyhovoval bolela mě z něho hlava. Z těchto důvodů mi byl předepsán lék Orcal Neo. Tímto bych se chtěl zeptat jak je tento lék snášen a zda je pro hypertenzi vhodný ? Moc děkuji za odpověď.

28.2.2011 21:20

Probíhá odesílání formuláře

RE: Vhodné léky na hypertenzi

Dobrý den,
je to dobrý lék, ale nežádoucí účinky se u vás mohou vyskytnout také, včetně bolestí hlavy, které jsou časté zejména v počátku léčby.Dále se objevují otoky kotníků, nevolnosti, zčervenání, únava a další, kompletní seznam najdete v příbalovém letáku léku. Osobně však dávám v léčbě hypertenze přednost lékům ze skupiny tzv. ACE inhibitorů, které mají prokázaný příznivý vliv na prevenci kardiovaskulárních onemocnění.Pokud nemáte kontraindikace k podání ACE inhibitorů, byly by podle mého názoru vhodnější. Nejvhodnější by ale bylo, pokud byste upravil svou životosprávu do té míry, abyste hypertenzi neměl a žádné léky brát nemusel. Hypertenze je typická civilizační nemoc z nepsrávné životosprávy (strava, pohyb, nadváha, kouření, stresy..)a polykání léků její příčinu neodstraní.

1.3.2011 20:32

Kvalitní  (32)    Nekvalitní  (0)

Děkuji moc za odpověď. U mě to bude s největší pravděpodobností stresem.
Díval jsem se do Vaše profilu a zjistil jsem, že se také zabýváte alternativní medicínou a esoterikou. Já se také někdy přiklánim k těmto vědám. Tak možná proto ta nedůvěra k práškům.

2.3.2011 16:58

Kvalitní  (12)    Nekvalitní  (0)

Zdravim, jiz nekolik let uzivam Prestarium neo na vysoky krevni tlak. 11 let uzivam letrox 150 (po radioterapii stitne zlazy), APO-Allopurin 100 mg, ortanol 20 mg, Aerius 5 mg. Mam polycisticke ledviny a jatra - ta jsou zvetsena. Jiz 5 let mivam alergicky otok hrdla a jazyka po poziti ruznych potravin - dle alergologickeho setreni mam hranicni hodnoty na vcelu, svestku, E 210, psi srst. Pred 14 dny jsem prodelala v poradi jiz ctvrty alergicky zachvat, ktery byl jako vzdy lecen infuzemi solomedrolu apod. Alergolog mi doporucil zvazit zmenu Prestaria neo na jiny lek. Prakticky lekar mi tedy predepsal Valsacor, ale precetla jsem si v letaku, ze muze otok jazyka a hrdla vyvolat. Mam obavy lek uzivat. Vcera jsem mela u lekare tlak 135/75. Poradte mi, prosim, co mam delat? Mam uz leku plno a mam obavy o sva jatra a ledviny. Nyni v breznu me ceka pravidelna kontrola na urologii, nefrologii a gastru. dekuji za odpoved. J.

2.3.2011 20:37

Kvalitní  (51)    Nekvalitní  (5)

Nám k vám dotaz.Mám vysoký krevní tlak.Bral sem lék PRESTARIUM NEO.Chtěl sem lepší lék a s tím sem myslel s méně vedlejších účínků a dostal sem lék Caduet.Když sem si přečetl vedlejší účinky tak sem se zhrozil.Co by ste doporučili za lék.

27.10.2011 20:48

Kvalitní  (52)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den.Co by ste poradili za lék na vysoký krevní tlak s co nejméně vedlejšími účinky.

29.10.2011 17:08

Kvalitní  (75)    Nekvalitní  (1)

Dobrý den.Mám k vám ještě jednou dotaz.Co by ste doporučovali za lék na vysoký krevní tlak

1.11.2011 08:53

Kvalitní  (82)    Nekvalitní  (8)

Dobrý den, mám vysoký tlak a užívám léky Sandona a Torella. Bohužel mám ale stále vysoký kolem 170/90 a tak se chci zeptat na jiné léky. Bral jsem Lokren. Děkuji

19.4.2012 22:03

Kvalitní  (9)    Nekvalitní  (1)