Dobrý den. Mám diagnózu vysokého tlaku. Při přijetí do nemocnice jsem měl 160/110. Prošel jsem všemi možnými vyšetřeními, kde vůbec nic nezjistili. Dostal jsem tablety prestance 5/10 ty však moc nezabírali. Nyní mám egilok 25 mg, beru 1tab ráno. Mám stále problémy při mírné zátěži když vyjdu ven začne mě pobolívat a mírně točit hlava, takže k ideálu to má daleko.Práci mám lehce fyzickou takže zatím nic nedělám, vydržím pracovat tak hodinu a pak pak díky bolestem hlavy a celkové nejistotě nemůžu. Beru egilok 14 dní, tak nevím jestli ještě počkat aby si to sedlo nebo zvolit něco jiného.
Tlak mám nyní v klidu 130/80 v mírné zátěži se mi zvedne na 150/90 což už mi dělá problémy. Jsem zvyklí dodržovat životosprávu, nekouřím, alkohol nepiju, sportuji.
Za odpověď děkuji
Bolesti a točení hlavy při zátěži
(Diskuze k tématu Hypertenze (vysoký krevní tlak))
kos
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
22.4.2010 11:12
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Jaroslava Marková
Praktické lékařství pro dospělé
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, nevím, zda jste měl bolesti hlavy již před užíváním léků nebo až nyní po nasazení Egiloku. Bolesti hlavy jsou jedním z možných nežádoucích účinků Egiloku. Spíše si ale myslím, že dávka vámi užívaná je příliš nízká. K léčbě vysokého krevního tlaku se obvykle užívá 50 mg Egiloku ráno a 50 mg večer před spaním. Tato dávka se může postupně zvyšovat až na 100-200 mg 2krát denně nebo se Egilok může podávat v kombinaci s jiným lékem.
22.4.2010 22:30
Kvalitní
()
Nekvalitní
()